Volg ons
Niek Ripson Spakenburg

Tweede Divisie

Spakenburgs geheime wapen tegen degradatie: Niek Ripson is terug

Spakenburgs geheime wapen tegen degradatie: Niek Ripson is terug

Een bekend gezicht langs de lijn bij Spakenburg. In de strijd tegen degradatie huurde de clubleiding van de Blauwen niet alleen Joop Gall in, het zocht ook contact met de aanvoerder uit het kampioensjaar: Niek Ripson. Met zijn bedrijf coacht hij CEO’s en de selectie van NAC Breda en sinds kort ook de selectie van Spakenburg.

In de prestatiestand komen

Ripson volgde na zijn vertrek twee jaar geleden zijn oude club nog regelmatig, zo vertelt hij aan TweedeDivisie.org“De situatie van Spakenburg ging me aan het hart. Het is pijnlijk om te zien dat de club zo’n moeizaam seizoen draait.” En dus was hij bereid om de staf van de Blauwen te helpen: “Wat ik doe? Enerzijds ondersteun ik de medische staf met als doel de selectie fitter te krijgen en individueel aan de slag te gaan met jongens die geblesseerd zijn, zodat ze sneller weer inzetbaar zijn. Het grondbeginsel van succes is namelijk dat je belastbaar bent. En anderzijds voer ik gesprekjes met spelers. Motiveren, zorgen dat ze weer in het goede gevoel komen, in de prestatiestand.”

Non playing captain

Trainer Joop Gall is content met Ripson: ,,Niek heeft wel kaas gegeten van revalideren en weet mensen sneller fit te krijgen en op te trainen. Dat komt goed uit, want toen ik hier kwam hadden we veel blessures. Daarbij is Niek waardevol in de kleedkamer als zogenaamde ‘non playing captain’. Elk percentage dat ik kan pakken om onze kans op handhaving te vergroten wil ik pakken.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie