Volg ons
Tijs Schipper Spakenburg

Tweede Divisie

Spakenburg zet razendsnel ervaren rot voor de groep

Spakenburg zet razendsnel ervaren rot voor de groep

Spakenburg heeft twee dagen na het ontslag van Hans van de Haar al een nieuwe trainer aangesteld. Arnold Klein werd zaterdag al aangewezen als de opvolger van Van de Haar, hij was de afgelopen jaren assistent-trainer. Tijs Schipper zal echter naast hem gaan fungeren.

Op basis van volledige gelijkwaardigheid

Daarmee haalt Spakenburg de oefenmeester terug nadat de Marker rond de eeuwwisseling ook al actief was op De Westmaat. Spakenburg laat weten dat Klein en Schipper op basis van volledige gelijkwaardigheid de functie zullen invullen. Wel is Klein aangewezen als het aanspreekpunt voor de pers en het bestuur. Aangezien hij nog geen enkele ervaring heeft als hoofdtrainer op niveau, hij heeft alleen tijdens zijn spelerscarrière twee seizoenen in de vierde klasse bij Baarn getraind.

Overload aan ervaring

Schipper heeft toevalligerwijs ook een jaar bij Baarn getraind, toen de club in de vorige week nog in de tweede klasse speelde. Waar Klein nog geen enkele ervaring heeft, loopt het bij er de Marker van over. In de top van het amateurvoetbal was hij actief bij onder meer Zwaluwen’30, Sparta Nijkerk, DWS, Marken, VVSB en Huizen. In die periode was Klein speler op De Wolfskamer en leerden de twee elkaar dus al kennen. Maandagavond stond Schipper al voor het eerst op het veld. Hij zat zonder club na zijn vertrek afgelopen zomer bij rkav Volendam.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie