zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg zet Kees Tol uit selectie

Spakenburg zet Kees Tol uit selectie

Kees Pier Tol is maandagavond na de training door Spakenburg-trainer Joop Gall uit de selectie van Spakenburg gezet. De spits heeft de coach een negatieve houding en zou slecht zijn voor de sfeer. De Volendammer traint de laatste weken van het seizoen zodoende met het tweede elftal mee.

Heb niets raars gedaan

Tol is het oneens met de interpretatie van de trainer, zo laat hij weten aan TweedeDivisie.org. “Ik begrijp het niet, want ik heb niks raars gedaan. Ik heb al vier jaar dezelfde houding. Dit is nou eenmaal wie ik ben. Voor mijn gevoel kwam ik juist elke dag met een glimlach, maar hij vindt mijn houding niks. Het zou negatief voor de sfeer zijn. Ik heb me hierbij neer te leggen.” Door de beslissing van Gall gaat Spakenburg de cruciale slotfase van het seizoen in zonder pure centrumspitsen in haar selectie. Eerder stuurde de clubleiding immers al Danny van den Meiracker weg. Gall koos de afgelopen wedstrijden veelal voor Oliver Pilon, van origine een vleugelaanvaller, als diepe spits.

Gall is een hele duidelijke trainer

De normaliter zo makkelijk scorende spits kent een teleurstellend seizoen bij de Blauwen. Hij scoorde dit seizoen pas vier keer, maar toonde zich evengoed positief over de komst van Gall enkele weken geleden: “We hadden een beetje een valse start”, vertelde de aanvaller na de 1-0 zege op Jong AZ. “Laat ik zeggen dat we een beetje aan elkaar moesten wennen. Maar Gall is heel hele duidelijke trainer en dat mag ik wel. We spelen nu met een ander plan. Het is zeker niet het mooiste voetbal, maar we moeten wel. De trainer vindt het ook verschrikkelijk om te spelen, maar nu telt er maar één ding: zorgen dat je erin blijft.” Tol heeft nog een contract tot de zomer van 2018 bij Spakenburg.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD