dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg worstelt met opvolging 'Zwarte' Jan van Diermen

Spakenburg worstelt met opvolging ‘Zwarte’ Jan van Diermen

Dinsdag schoof de Raad van Advies van Spakenburg Peter Kroonenberg naar voren als beoogde opvolger van ‘Zwarte’ Jan van Diermen, bestuurslid technische zaken. Een dag later werd zijn benoeming onverwacht uitgesteld: “Peter wil eerst graag duidelijkheid hebben hoe de rest van het technisch hart wordt ingevuld”, vertelt Van Diermen aan TweedeDivisie.org.

Technisch beleid voeren kost veel tijd

Vier jaar lang bepaalden Van Diermen en rechterhand Melrik Beukers tamelijk succesvol het technisch beleid van de Blauwen. “Maar nog vier jaar is wat te veel van het goede”, stelt hij. “En ik vind het principieel niet correct om je kandidaat te stellen als je niet voor de volledige vier jaar beschikbaar bent. Ik ben inmiddels gepensioneerd, houd ook enorm van fietsen en wil gas terug nemen bij Spakenburg. Het technisch beleid van Spakenburg voeren kost veel tijd.”

Heeft zich bedacht

Het afscheid van ‘Zwarte Jan’ stelt Spakenburg voor een dilemma. “Al langere tijd wordt gezocht naar invulling van het technisch hart, zoals dat tegenwoordig heet. In Peter Kroonenberg leek zich een zeer goede kandidaat aan te dienen. Hij heeft al diverse functies binnen de club bekleed, is Super Blauw en zeer integer. Maar nadat zijn voordracht was gecommuniceerd heeft hij zich bedacht en wil hij graag eerst zien hoe het technisch hart verder wordt ingevuld alvorens ‘ja’ te zeggen. Zijn kandidatuur is dus niet van de baan, maar alleen tot nader orde even uitgesteld.”

Voer voor psychologen

Van Diermen zag afgelopen zaterdag met lede ogen toe hoe de Blauwen werd verrast en overklast door Koninklijke HFC. “Dat was zo’n wedstrijd waarbij je vooraf al voelde dat het wel eens mis kon gaan. Het is typisch Nederlands om na twee sterke overwinningen de derde wedstrijd er te makkelijk over te denken. Eigenlijk is zo’n situatie voer voor psychologen. Ik vond het wel geniaal bedacht hoe onze trainer een straftraining wist om te buigen naar een ‘beseftraining’. Laten we hopen dat er zaterdag een supergemotiveerd Spakenburg staat tegen AFC, want ik heb die ploeg vorig weekend tegen TEC gezien en was zeer onder de indruk. En door de eerdere veelbesproken kampioenswedstrijden tegen AFC en de aanwezigheid van onze oud-trainer Ton Du Chatinier bij AFC zit de wedstrijd vol dwarsverbanden en is het bij voorbaat al een heerlijk affiche.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD