Volg ons

ASWH

Spakenburg wint topper van Quick Boys, ONS Sneek boekt zege in knotsgekke slotfase

Spakenburg wint topper van Quick Boys, ONS Sneek boekt zege in knotsgekke slotfase

Spakenburg deed zaterdagmiddag goede zaken in de strijd om het kampioenschap, concurrent Quick Boys werd in een onderlinge confrontatie nog verder op achterstand gezet (2-0). ONS Sneek wist in een knotsgekke slotfase alsnog drie punten te pakken tegen de talenten van FC Volendam (3-2).

Spakenburg – Quick Boys
De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Yordi Teijsse in het voordeel van Quick Boys. Hij wist deze echter niet te benutten en uit de daaropvolgende counter was Spakenburg direct gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. De doelman van Quick Boys, Jesper Hogedoorn,  maakte vervolgens een overtreding in zijn eigen strafschopgebied waardoor hij de gele kaart te zien kreeg en Spakenburg de kans kreeg om vanaf de penaltystip de score te openen. Kees Tol wist dit buitenkansje na twee minuten spelen wel te verzilveren (1-0). Deze stand bleef lang op het scorebord staan. Quick Boys dacht later in het duel de 1-1 te maken, maar deze treffer werd afgekeurd omdat de in directe vrije trap direct het doel in vloog. In de 72ste minuut bepaalde Jasper Waalkens de eindstand op 2-0 in het voordeel van Spakenburg.

ONS Sneek – Jong FC Volendam
De ploeg uit Friesland kwam na 25 minuten spelen op voorsprong tegen het beloften team van FC Volendam. Na een hoekschop van Merraki was het Tom Arissen die met het hoofd het net van de tegenstander wist te vinden (1-0).  In de 55ste minuut was het Curty Gonzalez die op aangeven van Michael Lanting verantwoordelijk was voor de verdubbeling van de voorsprong van ONS Sneek (2-0). De thuisploeg leek vervolgens eenvoudig op weg te zijn naar de drie punten, maar in de 87ste minuut kwam Volendam terug in de wedstrijd door Marco Tol, hij tikte de bal bij de eerste paal binnen na een vrije trap van Dylan Mertens (2-1).  Wat niemand meer had verwacht gebeurde toch, na 92 minuten spelen stond de stand van 2-2 op het scorebord. Kevin van Gasteren leek Volendam alsnog aan een punt te helpen. Niets was echter minder waar in een knotsgekke slotfase. Na de gelijkmaker was het Genridge Prijor die de drie punten alsnog in Sneek liet blijven (3-2).

ASWH – VVOG 0-0
Jong Almere City – Jong FC Twente 2-1

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over ASWH