Volg ons
kozakken-boys-spakenburg

Tweede Divisie

Spakenburg wil tekst en uitleg van Kozakken Boys

Spakenburg wil tekst en uitleg van Kozakken Boys

Spakenburg heeft na intern beraad een brief gestuurd richting het bestuur van Kozakken Boys. De Blauwen zijn namelijk zeer ontstemd over diverse zaken rondom de wedstrijd van afgelopen weekend. In Werkendam werd het 4-3, waarbij het vooral rondom het veld mis ging. Ralph Dua werd racistisch bejegend en na afloop ging het mis in de spelerstunnel. Daarnaast is Spakenburg ook ontstemd over de behandeling richting de aanhang.

Dit kan en mag nooit plaatsvinden

Er was een speciaal uitvak ingericht voor de Blauwen. “Er was minder ruimte voor onze supporters dan vooraf was afgesproken. Ook was er na de pauze geen enkele consumptie meer te verkrijgen. Dat was tegen de gemaakte afspraken.” Daarnaast waren er dus de diverse ongeregeldheden. “Deze kunnen en mogen nooit plaatsvinden. Er  is een speler van ons op een vreselijke manier gediscrimineerd door het publiek van de Kozakken Boys. Ook hebben er in de spelerstunnel handelingen plaatsgevonden die absoluut niet door de beugel kunnen. Zo waren er schermutselingen richting onze spelers en is er zelfs een speler van ons geschopt, nota bene, door een steward van Kozakken Boys.”

Tegen gemaakte afspraken in

Kozakken Boys liet via voorzitter Henk de Goeij al snel na de wedstrijd weten dat de zaken snel waren gesust en vond hij dat de gebeurtenissen waren opgeklopt. “Vooropgesteld, het is absoluut nooit goed als er klappen vallen. Wat mij dan irriteert is dat het op social media vervolgens helemaal uit z’n verband wordt getrokken.” Deze teksten vallen bij Spakenburg verkeerd. “Ook hebben wij geconstateerd dat het bestuur van Kozakken Boys direct haar conclusie trok uit dit alles en dit gelijk deelde met de pers. Dit is in strijd met de afspraken die we vorig jaar met elkaar hebben gemaakt naar aanleiding van het vorige incident. In afwachting of de KNVB nu wel of geen onderzoek gaat instellen, heeft ons bestuur een brief gestuurd met nadere vragen aan het bestuur van Kozakken Boys.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie