donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg vraagt om financiële steun door wegvallen derby

Spakenburg vraagt om financiële steun door wegvallen derby

Spakenburg heeft aan het begin van de voorbereiding haar sponsoren gevraagd om een extra donatie te doen. Deze ‘solidariteitsbijdrage’, zoals de club het omschrijft, is nodig om het gemis van de lucratieve dorpsderby te compenseren.

Begripvol gereageerd

Het bestuur van de Blauwen vroeg haar sponsoren rondom de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht om de extra gift. Binnen mum van tijd was namelijk het gewenste bedrag bijeen gebracht door sponsoren, die grotendeels begripvol en instemmend reageerden op het verzoek.

Doordat Spakenburg wist te promoveren naar de Tweede Divisie maar IJsselmeervogels dat niet voor elkaar kreeg, wordt dit jaar voor het eerst sinds lange tijd geen dorpsderby gespeeld. Niet alleen een gemis voor de supporters, maar ook een hoofdbreken voor de penningmeesters van beide clubs. De derby is immers tamelijk lucratief voor de Spakenburgse grootmachten en levert beide clubs naar schatting een ton per jaar op.

Begroting een uitdaging

In een reactie stelt Spakenburg-penningmeester Bert Beekhuis aan TweedeDivisie.org: “De begroting is dit jaar een uitdaging, met name door het verlies van de derby. We proberen daarom andere inkomsten te verhogen en kosten te besparen. Beide trajecten liggen goed op schema. We zullen dan ook, zoals gebruikelijk, een sluitende begroting presenteren op de Algemene Leden Vergadering in september.”

Volgens Beekhuis mag het extra beroep op sponsoren om een solidariteitsbijdrage te storten geen ‘begrotingstekort’ worden genoemd: “We zagen dit al lang aankomen en zijn hier al vanaf februari mee bezig. Spakenburg is een financieel gezonde club en van tekorten is geen sprake. Ik zie hier de nieuwswaarde niet van in.”

Volg ons ook op Facebook!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD