woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVolwassen zege Spakenburg op Harkema, DVS '33 fluitend langs Magreb

Volwassen zege Spakenburg op Harkema, DVS ’33 fluitend langs Magreb

VVOG heeft haar koppositie geprolongeerd. De Harderwijkers wonnen efficiënt in Spijkenisse. Spakenburg won het lastige uitduel bij Harkemase Boys verdiend met 0-2, terwijl DVS ’33 een makkelijke middag had tegen Magreb ’90.

Harkemase Boys – Spakenburg 0-2
Hoewel de eerste helft aardig gelijk opging en Harkemase Boys diverse malen Spakenburg-doelman Leon ter Wielen op de proef stelde, gingen de Blauwen met een 0-2 voorsprong rusten. Een hoekschop van Kees Tol bediende Bert Steltenpool bij de 0-1. De tweede Spakenburgse treffer kwam van de voet van Tol zelf na een fraaie actie van Oliver Pilon. Na de pauze was er aanmerkelijk minder te beleven op de Bosk. Spakenburg slaagde erin om zakelijk en volwassen de zege over de streep te trekken en boekte een dikverdiende doch zeer belangrijke zege.

DSV’33 – Magreb ’90 5-0
Magreb ’90 lijkt stilaan een ‘eerste helft complex’ te hebben. De Utrechters keken opnieuw bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. Al na drie minuten zorgde een magistrale volley van Daniël van Warven voor de 1-0. Diezelfde Van Warven tekende bovendien voor de 2-0. Roemeon scoorde de 3-0. Na de pauze maakte Van Warven zijn ‘officieuze’ hattrick compleet met een fraaie lob. Grote kansen kreeg het vervolgens op de 5-0. Hoewel Yasar en Velda aanvankelijk grote kansen daarop lieten liggen, was het Yasar die – weliswaar in twee instanties – vanuit een strafschop de vijfde Ermelose treffer maakte. Dat zou tevens de eindstand zijn.

Spijkenisse – VVOG 0-3
VVOG bewees in Spijkenisse opnieuw haar defensieve zaakjes goed voor elkaar te hebben. Want hoewel beide ploegen elkaar weinig ontliepen, slaagden voor rust alleen de Harderwijkers erin om te scoren. Eerst al na drie minuten via Frank Hol, en vervolgens via Pernelly Biya vlak voor rust de 0-2. Al snel na rust maakte Hol er 0-3 van. De score had nog hoger kunnen uitvallen als onder meer Guido de Graaf enkele mogelijkheden had verzilverd, maar het duel eindigde in 0-3.

Jong Volendam – DOVO 1-1
Jong Volendam kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Marco Tol. Na rust zette DOVO een tandje bij. Dat resulteerde in de gelijkmaker, gescoord door Adil Mahdadi. Vlak voor tijd kreeg Nick Coster zijn tweede gele kaart en mocht daardoor vroegtijdig gaan douchen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD