maandag, november 29, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieSpakenburg stelt Twisker aan als mentor van interim-coach Chris de Graaf

Spakenburg stelt Twisker aan als mentor van interim-coach Chris de Graaf

Spakenburg heeft Chris de Graaf aangesteld als trainer tot het einde van dit seizoen. De oud-speler van de Blauwen wordt geassisteerd door Jochem Twisker, die zal fungeren in een ‘mentorrol’, meldt RTV Utrecht.

De Graaf stond maandagavond al op het trainingsveld van Spakenburg als voorlopige opvolger van de ontslagen Eric Meijers. Met het toevoegen van Twisker aan de technische staf lijkt Spakenburg een definitieve oplossing te hebben gevonden voor de rest van dit seizoen. Aan hen de taak om de Blauwen te behouden in de Tweede Divisie, waar het door slechte resultaten is afgezakt naar de degradatiezode.

De Graaf kwam tot enkele duels als speler van Spakenburg in de hoofdmacht, maar stak vooral zijn ambities als trainer niet onder stoelen of banken. Hij was al een periode assistent onder John de Wolf, fungeerde daarna enkele duels als interim-coach, maar stapte later op na het aanstellen van Meijers omdat hij zich niet kon vinden in de invulling van zijn rol als assistent. RTV Utrecht meldde destijds bovendien: ,,Hoewel de officiële lezing is dat De Graaf zich niet kan schikken in de rol van assistent, is het in Bunschoten-Spakenburg publiek geheim dat hij zich niet kan vinden in de volgens hem volstrekt achterhaalde werkwijze van Meijers.” De Graaf staat te boek als zeer uitgesproken en zelfbenoemd ‘Cruijff adept’.

Twisker stapte enkele weken geleden op bij GVVV, één van de concurrenten van Spakenburg in de strijd om lijfsbehoud. De Bussummer was eerder zeer succesvol bij Spakenburg als hoofdcoach, waarna hij ook kampioen werd met De Dijk. Vervolgens werkte hij bij Hercules en tenslotte bij GVVV. Voor volgend seizoen stelde Spakenburg reeds Patrick Loenen aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS