vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg stelt technisch manager aan; Kroonenberg stapt terug

Spakenburg stelt technisch manager aan; Kroonenberg stapt terug

Melrik Beukers is aangesteld als technisch manager van Spakenburg. Eerder gaf hij nog te kennen te stoppen in zijn functie binnen de technische commissie, waarin hij de rechterhand was van ‘Zwarte’ Jan van Diermen. Doordat de post van bestuurslid Technische Zaken nog altijd niet is ingevuld was er haast geboden om zaken anders in  te vullen. Daarom is nu de functie van technisch manager in het leven geroepen.

Kroonenberg bedankt voor de taak

Vorige maand werd Peter Kroonenberg naar voren geschoven om Van Diermen op te volgen. Tijdens de ledenvergadering besloot hij zijn keutel echter in te trekken. ““Peter wil eerst graag duidelijkheid hebben hoe de rest van het technisch hart wordt ingevuld”, vertelde Van Diermen toen aan TweedeDivisie.org. Inmiddels heeft Kroonenberg geconcludeerd dat hij niet de geschikte persoon voor de functie is. Zo kwam Spakenburg in een vacuüm terecht, terwijl de zaken op technisch vlak wel voortgezet moesten gaan worden. De club laat nu weten dat de functie van technisch manager noodzakelijk is geworden, omdat de werkzaamheden te belastend zijn voor een bestuurslid Technische Zaken.

Voor een klein jaar aangesteld

Daarop is Beukers bereid gevonden om deze functie op zich te gaan nemen. Hij heeft een verbintenis getekend tot 31 augustus 2017. Trainer Hans van de Haar zal daarnaast een adviesrol op zich gaan nemen. Er zal een nieuwe opzet van een technische commissie komen en Beukers zal rapporteren aan het hoofdbestuur. “Door zijn directe inzetbaarheid, zijn parate kennis en zijn blauwe hart hebben we een pragmatische oplossing gevonden die budgettair verantwoord is. Een extern te werven kandidaat zou hoge kosten met zich mee brengen en veel inwerktijd vergen. Op deze manier hebben we een toekomst bestendige stap gezet die past bij een ambitieuze club als Spakenburg.”

Naar de Jupiler League

Aan ambitie bij Beukers in ieder geval geen gebrek, want vorige maand maakte hij al duidelijk wat voor taak zijn opvolger zou krijgen. Uiteindelijk is hij dat dus zelf geworden. “Ik wil met de Blauwen op een zo hoog mogelijk niveau spelen. Dus wat mij betreft zo snel mogelijk naar de Jupiler League. Die mogelijkheid is er nu, dus dat moet de opdracht worden voor de nieuwe technische commissie. En daar moet iedereen in de vereniging aan mee willen werken. Die ambitie moet er binnen alle geledingen van de club zijn, lijkt mij. Zo niet dan ontstaan er op de langere termijn problemen en dat zou ik heel jammer vinden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD