maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg stelt per direct Gall aan als nieuwe trainer

Spakenburg stelt per direct Gall aan als nieuwe trainer

Spakenburg heeft opnieuw een nieuwe trainer aangesteld. Joop Gall moet de Blauwen in de Tweede Divisie zien te houden. De voormalig trainer van Go Ahead Eagles, FC Emmen en SC Veendam was voor het laatst actief in Oekraïne bij FC Stal. Hier vertrok hij in januari.

Derde trainer

Hans van de Haar begon het seizoen bij Spakenburg, maar hij werd er aan het begin van het kalenderjaar uitgegooid. Assistent Arnold Klein werd daarop naar voren geschoven om het seizoen af te maken en hij kreeg Tijs Schipper naast zich. Het bleek geen succes, want in de afgelopen periode werd er alleen van Excelsior Maassluis gewonnen. De nederlaag van afgelopen weekend tegen directe concurrent Koninklijke HFC bleek de druppel te zijn.

Alleen doelsaldo gunstig

Inmiddels staat Spakenburg dan ook op de rode streep. Net zoals UNA en Jong Vitesse hebben de Blauwen 29 punten, alleen het doelsaldo van Spakenburg is nog gunstiger waardoor de veertiende plaats wordt bezet. Plaats zeventien, goed voor directe degradatie, is ook nog maar twee punten verwijderd. Door de komst van Gall moet Schipper alweer vertrekken. Klein wordt teruggeplaatst van hoofdtrainer naar assistent. “Het bestuur van Spakenburg is zich ervan bewust dat de gang van zaken in het huidige seizoen niet ideaal is. Desondanks overheerst het gevoel dat de genomen wijzigingen uiteindelijk zorgen voor een goede uitkomst en dat is dat de Blauwen ook volgend seizoen actief zijn in de Tweede Divisie.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD