woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg pakt punt; Kozakken Boys klopt Sparta

Spakenburg pakt punt; Kozakken Boys klopt Sparta

Spakenburg heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Jong Vitesse. Van een beloftenteam was alleen amper sprake, gezien het bijna gênante elftal waar de Arnhemse ploeg mee voor de dag kwam. Kozakken Boys wist in de slotfase het duel bij Jong Sparta te winnen.

Spakenburg – Jong Vitesse 2-2

Bij Spakenburg begonnen de nieuwelingen Krul (onder de lat) en Maynard (defensief) gelijk in de basis, waar bij Vitesse een bijna lachwekkend ‘Jong’ elftal was geformeerd met basisplaatsen voor Alexander Büttner, Kevin Diks en Chelsea-huurlingen Matthew Miazga en Mukhtar Ali. Het spel golfde in de eerste helft heen en weer, waarna Vitesse in de tweede helft snel op voorsprong kwam. Büttner wist met een schot in de verre hoek voor 0-1 te tekenen, maar slechts minuten later zorgde Oliver Pilon voor de gelijkmaker. De Blauwen kregen na een uur spelen een penalty en opnieuw was het Pilon met de goal. Twee minuten voor tijd kwamen de bezoekers toch nog terug in de partij via Cali Daniel.

Jong Sparta – Kozakken Boys 1-2

Op een – zoals het gehele seizoen al – leeg Kasteel wist de thuisploeg al snel te scoren. Met een gericht schot maakte Deroy Duarte 1-0. Kozakken Boys nam daarna het initiatief over en kreeg kans op kans. Het duurde uiteindelijk tot vijf minuten voor de rust dat de gelijkmaker volgde. Raily Ignacio – die door het vertrek van Berry Powel in de basis begon – wist uit een voorzet van Gwaeron Stout te scoren. Het leek daarbij te blijven, tot de Kozakken vier minuten voor tijd alsnog scoorden. Everton Pires Tavares wist de bal via de paal en de Sparta-goalie in het doel te werken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD