Volg ons
Spakenburg juichen

Tweede Divisie

Spakenburg pakt cruciale zege op Jong AZ

Spakenburg pakt cruciale zege op Jong AZ

Spakenburg heeft de eerste overwinning onder Joop Gall geboekt. Het eerste uur had de ploeg weinig in te brengen tegen Jong AZ, maar daarna werd het benodigde gif gevonden. Het resulteerde uiteindelijk in de goal van Olivier Pilon voor de 1-0-zege.

Vooral tegenhouden

Op De Westmaat kan Spakenburg ieder punt goed gebruiken en Joop Gall had zijn ploeg dan ook met een zeer behouden tactiek het veld ingestuurd. Kees Tol was de eenzame spits, die een uur lang de opbouw van Jong AZ moest zien te verstoren. Heel af en toe kwam Spakenburg eruit, maar meer dan speldenprikjes waren het niet. Aan de kant wist de kampioen van de Tweede Divisie ook maar moeilijk door de defensie van Spakenburg komen, waardoor er in de eerste helft niet werd gescoord.

De goal gevonden

De eerste echte grote kans kwam na een klein uur spelen. Tankovic zette Doodemans vrij voor het doel, zijn schot van binnen het strafschopgebied was alleen ongecontroleerd en kon daardoor gekeerd worden door Krul. Een minuut later tikte de goalie een schot van Hoedemakers ook naast. De wedstrijd ontbrandde langzaam, waardoor ook Spakenburg gevaarlijker werd. Na een uur spelen werd Kees Tol afgelost door de nog altijd licht geblesseerde Olivier Pilon. De spits zag Vreekamp gevaarlijk uithalen en Nick Tol bijna scoren. Zijn schot werd uit de hoek getikt door Nick Olij, voor het wel raak was. Een te lange voorzet werd door Philip Ties ingeschoten met links, de bal eindigde bij de tweede paal waar Pilon de bal in kon glijden. Tien minuten voor tijd raakte Pilon opnieuw geblesseerd, ditmaal aan zijn elleboog, en moest eraf.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie