zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagSpakenburg op het tandvlees langs Hercules

Spakenburg op het tandvlees langs Hercules

Spakenburg is met hangen en wurgen doorgedrongen tot de finaleronde van de play-offs. Na de nederlaag in Utrecht leek het nu weer mis te gaan. Pas drie minuten voor tijd schoot Ralph Dua bij toeval de beslissende 4-2 binnen.

Domme penalty

De buffer van Hercules leek in het eerste kwartier nog niet in gevaar te komen, maar uit een corner was het pardoes raak. Michael Lanting kopte raak, waarop Spakenburg duidelijk het initiatief pakte. Trainer Joop Gall had een opvallende keuze gemaakt, want Kelvin Maynard stond in de punt van de aanval. De normaliter verdediger speelde midweeks al in de slotfase als stormram, nu moest hij dat vanaf de eerste minuut doen. Adi Draganovic was daarnaast vervangen door Ralph Dua, omdat de vrouw van Draganovic aan het bevallen was. Dua gooide de wedstrijd na een halfuur wel volledig op zijn kop. Hij maakte een oliedomme overtreding en Thomas Reynaerts schoot de penalty overtuigend binnen.

Hercules blijft knokken

Zo had Hercules weer het voortouw, maar ook dat duurde niet lang. Doelman Fons Mulder van Hercules maakte namelijk een verschrikkelijke blunder en de bal viel uit zijn handen zo het doel in. In de tweede helft was Spakenburg bovenliggend en raakte onder meer de lat. Na ruim een uur spelen zorgde Olivier Pilon voor de 3-1. Hij wist een pass van Salim Amerzgiou op waarde te schatten en zorgde voor de marge. Daarmee was het toch nog niet gedaan. Mart Stokkers maakte een kwartier voor tijd de 3-2, waarop een verlenging aanstaande leek. Dua wist drie minuten voor tijd dat te voorkomen met een afstandsschot.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD