maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg ontslaat trainer Van de Haar

Spakenburg ontslaat trainer Van de Haar

Hans van de Haar is per direct ontslagen door Spakenburg. De clubleiding heeft dit zaterdagochtend besloten, nadat de selectie terugkeerde uit Spanje van het trainingskamp. Assistent-trainer Arnold Klein zal tot het einde van het seizoen de taken van Van de Haar overnemen.

Geen vertrouwen meer

“Het gebrek aan chemie tussen met name de spelersgroep en Hans heeft ervoor gezorgd dat er een onwerkbare situatie is ontstaan. Het bestuur heeft onvoldoende vertrouwen dat Hans het tij nog kan keren”, zo laat de clubleiding weten in een korte verklaring. Daarnaast is ook aanvoerder Danny van den Meiracker teruggezet naar de B-selectie. “Met deze maatregelen verwacht het bestuur dat de voorwaarden zijn geschapen voor een succesvolle tweede helft van het seizoen.”

Vanaf eerste dag ‘gedoe’

Van de Haar was de afgelopen seizoenen zeer succesvol met FC Lienden. Hij won twee keer op rij de titel in de Topklasse Zondag en wist in 2015 ook de landstitel te pakken door Kozakken Boys in een dubbel te verslaan. Als speler kwam hij al uit voor Spakenburg en werd als een verloren zoon teruggehaald. Op De Westmaat was er echter vanaf de eerste dag veel ‘gedoe’. In de voorbereiding werden heel veel duels verloren en trad Van de Haar een aantal keer hard op naar diverse spelers.

Spelers lieten onvrede doorklinken

In de Tweede Divisie waren de resultaten ook zeer wisselend en bleef de trainer – mede door veel blessures – schuiven in zijn opstelling. Ook lieten steeds meer spelers hun onvrede doorklinken, doordat ze zonder uitleg op de bank werden gezet. Met twee zeges in de laatste drie duels en langzaam progressie in het vertoonde spel leek Spakenburg weer op de goede weg. Na het trainingskamp in Spanje is toch besloten om er een punt achter te zetten door de clubleiding.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD