maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSpakenburg niet akkoord met indeling en stuurt nog een brief

Spakenburg niet akkoord met indeling en stuurt nog een brief

Spakenburg legt zich niet neer bij de indeling van de Derde Divisie Zaterdag. De club is ingedeeld bij vijf beloftenteams en dat is de club te gortig. Op de officiële website laat Spakenburg weten de brief van zes clubs te ondersteunen én een nieuwe brief richting Zeist gestuurd te hebben.

Niet akkoord

Eerder deze week werd de indeling van de competities in de Tweede Divisie en Derde Divisie bekend gemaakt. Wat daar met name aan op viel was het hoge aantal Jong-elftallen in de Derde Divisie Zaterdag. Spakenburg is daar onthutst over. “Wij gaan daar absoluut niet mee akkoord en voelen ons zwaar benadeeld doordat er maar liefst vijf beloftenteams in onze poule zijn ingedeeld. De verhoudingen vergeleken met de Tweede Divisie en met name de Derde Divisie zondag zijn op deze manier volkomen weg”, stelt de club in een nieuwe brief aan directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee.

Bij die bewoordingen hebben zich inmiddels de clubs Capelle,  DOVO, DVS’33 Ermelo, ODIN ’59, ONS Boso Sneek, Quick Boys, SVV Scheveningen, en VVOG aangesloten. Eerder lieten DOVO en Quick Boys al weten not amused te zijn over de keuze van de KNVB. Volgende week volgt een bijeenkomst tussen de amateurclubs en de KNVB. Daar zullen de beloftenteams uiteraard hoog op de agenda staan.

Consequenties

Volgens de clubs ligt de schuld volledig bij de KNVB, maar zijn de clubs er het slachtoffer van. “Ondanks alle waarschuwingen is er onvoldoende nagedacht over de consequenties m.b.t. promotie en degradatie in het afgelopen eerste seizoen van de instroom. Daarmee heeft de KNVB de amateurverenigingen met een groot probleem opgezadeld, waarvan wij als Derde Divisie zaterdagverenigingen de wel zeer wrange vruchten plukken”

De verenigingen die de brief hebben ondertekend verwachten een reactie van de voetbalbond. In die reactie hopen ze een oplossing van de KNVB te zien. “Zo niet dan beraden we ons over mogelijke verdere stappen, samen met de verenigingen die zich hebben aangesloten bij de eerdergenoemde brief met betrekking tot de nieuwe instroom.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD