dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg morst bij hekkensluiter; Maassluis verliest van AZ

Spakenburg morst bij hekkensluiter; Maassluis verliest van AZ

Spakenburg heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door niet te winnen bij Jong FC Twente. Een achterstand werd goedgemaakt, maar verder dan 1-1 kwamen de Blauwen niet. Excelsior Maassluis en Jong AZ speelden een weinig vermakelijk duel, waarin de koploper uiteindelijk toch twee keer wist te scoren.

Jong FC Twente – Spakenburg

In de eerste minuten kwam Spakenburg er een paar keer gevaarlijk uit, maar daarna werd het spel van de blauwhemden steeds slordiger. Vrijwel vanuit het niets werd de score vervolgens geopend door Jong FC Twente. Delano Grootenhuis dook op voor het doel en hij wist de bal over André Krul te lobben. Nick Tol had nog voor rust de gelijkmaker kunnen scoren, alleen zijn schot werd geblokt. Om iets te forceren kwam Kees Tol na de rust Olivier Pilon aflossen. De gelijkmaker viel snel. Belterman wist zijn man te passeren en diens voorzet werd afgerond door Philip Ties. In het resterende deel van de wedstrijd wist Spakenburg alleen niet nog een keer toe te slaan, waardoor er belangrijke punten verspeeld werden.

Excelsior Maassluis – Jong AZ

In Maassluis waren beide elftallen in de eerste helft gelijkwaardig, zonder dat er echt grote kansen te noteren vielen. Ook het eerste kwartier van de tweede helft had schriftelijk afgekund. De Alkmaarse bezoekers hadden het meeste balbezit, maar deden er weinig mee. Excelsior Maassluis zocht Kevin Vink, maar kwam ook weinig in het strafschopgebied. Jeremy Helmer brak het duel uiteindelijk open. Hij zorgde voor 0-1 en met een solo leek de tweede in de maak. Jean Paul van Leeuwen wist hem net op tijd af te stoppen, waarop de Tricolores zelf dachten te scoren. De inzet van Vink werd alleen van de doellijn gekopt. In de slotfase werd het ook nog 0-2. Een voorzet van de linkerkant van Wijndal werd afgerond door Doodeman.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD