dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSpakenburg: 'Minder broodvoetballers, meer spelers uit de regio'

Spakenburg: ‘Minder broodvoetballers, meer spelers uit de regio’

Spakenburg heeft zich ten doel gesteld om over tien jaar de helft van haar eerste selectie te laten bestaan uit spelers met een regionale binding met de club.

Binding
Dat zegt Maurice Pot, hoofdjeugdopleidingen van de club, in het AD: ,,Toen ik nog voetbalde in het eerste, kwamen tien jongens uit het dorp en tien van buiten”, stelt de 43-jarige oud-speler die tussen 1998 en 2005 het shirt van Spakenburg droeg. ,,Dat zorgt voor meer binding. Ons doel is ervoor zorgen dat over tien jaar de situatie weer ongeveer zo is als toen.” De Blauwen volgen daarbij gerenommeerde trainingsmethodes: ,,We gaan werken met ideeën van Wiel Coerver, René Meulensteen en Johan Cruijff, gecombineerd met de inzichten van de KNVB.”

Tijd
,,De koerswijziging in het beleid zetten we in de zomer in. Het is een veelomvattend plan. We beginnen van onderop, met de jongste jeugd – de smurfen – te bouwen. Vervolgens gaan we naar boven. Bedenk dat de eerste jongetjes van zes, pas over tien jaar een leeftijd bereiken dat ze in het eerste kunnen spelen. Bovendien zullen alle selectieteams in de jeugdafdeling op divisieniveau moeten gaan voetballen, zodat de stap naar het eerste kleiner wordt. Dat kost tijd.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD