Volg ons

Derde Divisie

Spakenburg loopt uit, Quick Boys pakt strohalm in Almere

Spakenburg loopt uit, Quick Boys pakt strohalm in Almere

Spakenburg en Quick Boys doen goede zaken aan kop van de ranglijst. Eerstgenoemde won door drie treffers na rust van Harkemase Boys en zag de voorsprong aan kop oplopen, omdat achtervolger Jong Almere City hard onderuit ging tegen Quick Boys: 1-4. De Katwijkers blijven daardoor op het vinkentouw en mogen met zes punten achterstand op Spakenburg nog altijd blijven hopen op de titel.

Spakenburg – Harkemase Boys 3-0
Spakenburg heeft ma een matte eerste helft toch een riante 3-0 overwinning geboekt op Harkemase Boys. Alle treffers vielen na rust.

In het eerste bedrijf viel er weinig te genieten op De Westmaat. Af en toe waren er wat speldeprikjes aan weerszijden, maar de twee voorzichtig opererende teams brachten de kleumende toeschouwers niet in vervoering. Pas in de slotfase van de eerste helft gebeurde er wat meer en waren er voor beide doelen hachelijke situaties te noteren.

Na rust maakte Spakenburg al snel het verschil, al was het eerste wapenfeit voor Harkemase Boys. Kan Hooiveld teisterde met een kopbal de lat. Mike Vreekamp opende daarna de score voor de Blauwen, waarna Tom Oostinjen ruim tien minuten later de wedstrijd al in de beslissende plooi legde. Ook tussendoor waren er, onder meer voor Kees Tol, kansen om de score eerder op te voeren. Het was diezelfde Kees Tol die tien minuten voor tijd de eindstand op 3-0 bepaalde.

Jong Almere City – Quick Boys 1-4
Quick Boys blijft op het vinkentouw zitten na de 4-1 winst in de topper tegen Jong Almere. In Almere keken de Katwijkers al vroeg tegen een achterstand aan door een treffer van Achille Vaarnold, maar binnen een minuut was dat foutje al weer weggepoetst door een doeltreffende kopbal van Jesse van Nieuwkerk (foto).

Na een klein half uur een opmerkelijke situatie. Quick Boys kreeg een strafschop, die werd gemist door Yordi Teijsse en de aanvankelijke rode kaart voor Almere’s Julian Nak werd door scheidsrechter Schaper omgezet in geel. Het bleek uitstel van executie voor Almere, want nog voor rust maakte Jesse van Nieuwkerk zijn tweede van de middag.

Na rust liep Quick Boys verder uit. Yordi Teijsse kopte na een uur op aangeven van Lazic de 1-3 binnen, waarna Quick Boys nog een keer door het oog van de naald kroop toen Van Hilten de paal raakte. Een kwartier voor tijd maakte Delano a Cohen het kwartet treffers vol voor de gasten.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie