maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSpakenburg legt Sparta Nijkerk-smaakmaker Maurice de Ruiter vast voor volgend seizoen

Spakenburg legt Sparta Nijkerk-smaakmaker Maurice de Ruiter vast voor volgend seizoen

Maurice de Ruiter gaf bij zijn aangekondigde vertrek bij Sparta Nijkerk aan zich nog één keer op het hoogste amateurniveau te willen bewijzen. Dat gaat de 30-jarige aanvaller doen bij Spakenburg, dat zijn komst bekend heeft gemaakt per komende zomer.

De Ruiter tekent voor één seizoen bij de Blauwen. De aanvaller, die ook als 10 kan spelen, heeft een bewogen carrière achter de rug. Jarenlang was hij publiekslieveling bij DVS’33, waar uiteindelijk zijn vertrek aardig wat stof deed opwaaien. Hij streek kort neer bij IJsselmeervogels, maar ook daar kende hij een veelbesproken voortijdig afscheid. Bij Sparta Nijkerk werd het weer rustig rond zijn persoon en toonde hij aan nog altijd een speler te zijn waarvoor mensen naar het sportpark komen.

,,Dit seizoen in de Derde Divisie Zaterdag heeft hij in negen duels zes keer het net weten te vinden en is één van de bepalende spelers bij de formatie van trainer Eric Speelziek. Eerder maakte de inwoner van Hattem furore bij DVS’33 uit Ermelo, waar hij in 246 officiële wedstrijden liefst 143 keer doeltreffend was. Daarnaast heeft de 1,86 meter lange speler onder meer nog voor Go Ahead Eagles gespeeld”, somt de clubsite van Spakenburg op.

De technische commissie is dan ook blij met De Ruiter: ,,Zijn creativiteit en doelgerichtheid zijn een lust voor het oog. Al jarenlang bewijst hij over uitstekende voetbalcapaciteiten te beschikken, zowel als aanvaller als in een rol achter de spitsen. We hebben hem dit seizoen opnieuw een aantal keer aan het werk gezien bij Sparta Nijkerk en zijn ervan overtuigd dat Maurice uitstekend past bij Spakenburg en onze aanvalslinie van een extra impuls voorziet.”

,,Maurice is een speler met ‘gif’ en voegt naast zijn voetballende kwaliteiten ook bravoure toe aan de spelersgroep. We verwachten dat Maurice onder de vleugels van Patrick Loenen tot een van de smaakmakers kan uitgroeien bij de Blauwen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS