maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg laat tiental VVSB ontsnappen; Kozakken kloppen De Treffers

Spakenburg laat tiental VVSB ontsnappen; Kozakken kloppen De Treffers

Spakenburg heeft nagelaten om te profiteren van een overtal tegen VVSB. Tegen tien man werd onder meer een penalty gemist, waardoor het bij 1-1 bleef. Kozakken Boys zet de uitstekende serie sinds de winterstop voort dankzij de zege op De Treffers.

Spakenburg – VVSB

In de openingsminuten werden beide formaties snel gevaarlijk. Kees Tol kreeg de eerste kans, waarna Tommy Bekooij de aangeslagen Ralph Dua voorbij liep om wild over te schieten. Philip Ties leverde een slap schot af en aan de andere kant schoot Maikey Parami naast. Na ruim een halfuur viel eindelijk de openingstreffer. Uit een vrije trap van Tol wist Kevin Maynard raak te schieten. Direct na de pauze had Tol de voorsprong kunnen dubbelen, maar hij miste een levensgrote kans. Ruben Valk redde vervolgens ook op een kopbal van Robbie Holder. Tol was opnieuw dichtbij met een schot, waarop twintig minuten voor tijd VVSB terug kwam in het duel. Richelo Fecunda haalde van ruim 25 meter keihard uit: 1-1. Peet van der Slot was zelfs dichtbij de 1-2, maar Andre Krul wist te redden. De wedstrijd vloog heen en weer een kwartier voor tijd kreeg Spakenburg een penalty. Jordy Zwart moest met rood inrukken, maar de penalty werd gemist door Olivier Pilon. Spakenburg raakte ook nog de paal via Pilon, maar de zege bleef uit.

Kozakken Boys – De Treffers

Ahmad Mendes Moreira zorgde voor het eerste gevaar, alleen vrij voor het doel schoot hij de bal over. De bal ging vervolgens ook over uit een vrije trap van Bryan Jongeneel, waarop De Treffers uit een corner voor het eerst in de buurt van het doel kwam. Leon Bot had vervolgens Kozakken Boys ook op voorsprong kunnen zetten, maar zijn wippertje ging net naast. Op slag van rust kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Mendes Moreira werd gevloerd door Jan Willem Stronks en de bal ging op de stip. Stronks moest daarop per brancard van het veld en Everton Pires Tavares schoot raak voor alweer zijn tiende goal van het seizoen. In de tweede helft waren er opnieuw kansen aan beide kanten. Een vrije trap van Nick de Bondt werd overgetikt en aan de andere kant volleerde Bot naast. In de laatste tien minuten werd het met de tel spannender, maar de gelijkmaker bleef uiteindelijk uit.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD