dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg klopt FC Lienden; AFC te laat wakker bij VVSB

Spakenburg klopt FC Lienden; AFC te laat wakker bij VVSB

Spakenburg heeft het bijzondere duel voor trainer Hans van de Haar met 4-2 weten te winnen van FC Lienden. De Blauwen klimmen daardoor alweer naar de derde plaats. AFC leek nog niet gewend om op zaterdagmiddag te moeten voetballen, want de Amsterdammers kwamen op bezoek bij VVSB veel te laat op gang. De thuisploeg gaf in de slotfase de voorsprong – al was het met hangen en wurgen – niet meer uit handen.

Spakenburg – FC Lienden 4-2

Voor Hans van de Haar was het treffen een duel tussen zijn nieuw en oude club. Al na vijf minuten kon hij iets rustiger op de bank gaan zitten. Uit een corner wist Niels Buijtenhuis de score te openen. Na nog geen kwartier spelen was het zelfs al 2-0. Guido van Rijn werkte de bal in eigen doel na een voorzet van Oliver Pilon. Vorige week maakte Arjan Goorman al een eigen treffer voor Lienden, ditmaal vond hij het goede net. Hij kopte een corner binnen voor de aansluitingstreffer. De bezoekers werden steeds dreigender en Van de Haar nam geen enkel risico. Tom Oostinjen zat tegen zijn tweede gele prent aan en werd nog voor het rustsignaal gewisseld. Uit de kleedkamer wist Spakenburg de marge weer gelijk naar twee goals te tillen. Pilon scoorde 3-1. Abderrahim Loukili wist met zijn zesde goal van het seizoen de spanning opnieuw terug te brengen, maar twintig minuten voor tijd was het verschil door een kopbal van Ismo Vorstermans andermaal twee treffers: 4-2.

VVSB – AFC 3-2

VVSB begon furieus aan de partij en de tweede kans was raak. Een voorzet van Jelmer Vijlbrief vanaf de zijlijn kwam op het hoofd van Tim de Rijk. Hij had Van Gelderen afgeschud en kon diagonaal binnen knikken. AFC leek langzaam in de partij te komen, maar na een kwartier was het al 2-0. Kulhan werd door Giovalli Serbony simpel weggezet en de spits schoot de bal keihard in de korte hoek raak. AFC kwam er vervolgens amper aan te pas en had vooral veel problemen met het directe spel van VVSB. De Amsterdammers hadden dan ook een toevalstreffer nodig en die kwam er bijna. Op een afstandssschot van Daan Sutorius ging Ronald van der Meer bijna in de fout. De bal glipte zo door zijn handen, maar via de lat kwam het leer terug het veld in. Trainer Ton du Chatinier was zichtbaar woest en greep hardhandig in. Alle drie zijn wissel gebruikte hij in de rust en met hulp van Van der Meer hielp het. De keeper maakte een nieuw ketser en ditmaal stuiterde het schotje van invaller Melvin Grootfaam wel in het doel. Van een comeback was geen sprake. Serbony bleek opnieuw veel te sterk voor de defensie van AFC en hij schoot vanuit de draai keihard binnen: 3-1. Een kwartier voor tijd raakte De Rijk met een schitterend schot buitenkant rechts nog het kruis en het stelde AFC in staat om er toch nog een spannend slot van te maken. Sutorius zette Pieter Koopman vrij voor het doel voor 3-2. Van der Meer hield zijn team daarna nog op de been door een inzet van Koen Bosma weg te tikken. AFC voerde de druk heel ver op en claimde in blessuretijd een penalty. De inzet van Koopman werd geblokt door de arm van Peet van der Slot, maar arbiter Blank oordeelde anders.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD