dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSpakenburg kampioen van de Derde Divisie na zege op ONS Sneek

Spakenburg kampioen van de Derde Divisie na zege op ONS Sneek

Spakenburg komt komend seizoen weer uit in de Tweede Divisie. De ploeg van trainer/coach John de Wolf wist zaterdagmiddag in Sneek beslag te leggen op de titel door een fraaie 0-4 zege op ONS. 

Snelle openingstreffer
De lijstaanvoerder en de meegereisde supporters kregen waar het naar verlangde, een snelle openingstreffer. Na zes minuten spelen zat Spakenburg al op een zetel op weg naar de titel. Olivier Pilon was de maker van de 0-1 in Friesland. Dit op aangeven van Ties. Twaalf minuten later was het weer raak en konden de festiviteiten starten in Spakenburg. Waalkens werd diep gestuurd en vond vervolgens met de hak medespeler Ties, laatstgenoemde knalde de bal in de kruising (0-2).

Op slot
Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd werd het duel helemaal in het slot gegooid. Olivier Pilon schoot de 0-3 binnen waardoor de bloemen voor de kampioen alvast uit het water gehaald konden worden in Sneek. Of het allemaal nog niet voldoende was stormde Tom van der Neut het strafschopgebied in van de tegenstander en tekende voor de 0-4. Dit betekende na iets meer dan negentig minuten voetbal de eindstand.

Kampioen
Spakenburg pakte 71 punten uit 33 wedstrijden, negen meer dan de nummer twee Scheveningen. Laatstgenoemde ploeg ging zaterdag onderuit tegen Spijkenisse. De kampioen wist 67 keer het net van de tegenstander te vinden en incasseerde er slechts 29.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD