maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSpakenburg haalt middenvelder van Almere City

Spakenburg haalt middenvelder van Almere City

Spakenburg heeft Jasper Waalkens overgenomen van Almere City. De 28-jarige aanvallende middenvelder speelde afgelopen seizoen ondanks zijn leeftijd voornamelijk in Jong Almere City, daar was hij goed voor zestien doelpunten. In de Jupiler League mocht hij slechts negen keer invallen.

Doorbraak bij PSV bleef uit

Dat was heel anders dan de jaren daarvoor. Als jeugdspeler van PSV leek hij een grote toekomst tegemoet te gaan, maar de doorbraak bleef uit. Daarop ging hij naar Willem II en Helmond Sport, om bij FC Eindhoven wel aan spelen toe te komen. Na drie seizoenen volgde een jaar Fortuna Sittard en maakte hij het kampioensjaar van NEC mee. Wat was in tegenstelling tot bij Eindhoven en Fortuna wel voornamelijk als invaller.

Behendige voetballer

Waalkens deed dan ook een stap terug naar Almere City en kwam in 2015-2016 nog tot veertien wedstrijden, waarvan elf keer als basisspeler. In het afgelopen seizoen moest de aanvallende middenvelder het dus doen met een rol in het beloftenteam. “We zijn erg blij met de komst van Jasper. Hij is een zeer behendige voetballer die als aanvallende middenvelder het verschil kan maken. Zeker met zijn ervaring in de Jupiler League en zijn opleiding bij PSV is hij kwalitatief van toegevoegde waarde binnen de selectie”, aldus Martijn Koelewijn namens de Technische Commissie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD