maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSpakenburg haalt aanspeelpunt uit Hoofdklasse

Spakenburg haalt aanspeelpunt uit Hoofdklasse

Spakenburg heeft voor komend seizoen de selectie uitgebreid met Richard van Schooten. De ervaren spits komt over van CSV Apeldoorn. Tegenover De Bunschoter noemt technisch manager Melrik Beukers hem een ’type Verheydt’. Deze vergelijking is niet toevallig.

Verheydt hapte niet

Thomas Verheydt maakte een aantal jaar geleden indruk bij buurman IJsselmeervogels en verdiende een transfer naar MVV. In Maastricht was hij dit seizoen goed voor elf goals in 38 wedstrijden, waaronder een belangrijke treffer in de play-offs tegen SC Cambuur. In de laatste maanden van het seizoen speelde hij niet altijd en dat was voor Spakenburg aanleiding om een poging te wagen. Verheydt besloot echter niet in te gaan op de avances van de Blauwen.

Goals in Apeldoorn

Een nieuw aanspeelpunt in de voorhoede was bij Spakenburg echter wel nodig, zo bleek de afgelopen maanden. Sinds het wegsturen van Danny van den Meiracker was er geen alternatief in de voorhoede en liet trainer Joop Gall regelmatig weten een targetman te missen. Deze rol moet Van Schooten nu op zich gaan nemen. De 29-jarige spits speelde lange tijd op lager niveau bij Robur et Velocitas en NSC. De afgelopen jaren kwam hij uit voor CSV Apeldoorn, in de Hoofdklasse was hij dit seizoen goed voor 21 doelpunten. Van Schooten had een doorlopend contract bij CSV, maar alle partijen zijn samen tot een oplossing gekomen om de transfer toch mogelijk te maken. Hoe dit is afgehandeld wil het bestuur in Apeldoorn niet kwijt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD