Volg ons
Richard van Schooten

Derde Divisie Zaterdag

Spakenburg haalt aanspeelpunt uit Hoofdklasse

Spakenburg haalt aanspeelpunt uit Hoofdklasse

Spakenburg heeft voor komend seizoen de selectie uitgebreid met Richard van Schooten. De ervaren spits komt over van CSV Apeldoorn. Tegenover De Bunschoter noemt technisch manager Melrik Beukers hem een ‘type Verheydt’. Deze vergelijking is niet toevallig.

Verheydt hapte niet

Thomas Verheydt maakte een aantal jaar geleden indruk bij buurman IJsselmeervogels en verdiende een transfer naar MVV. In Maastricht was hij dit seizoen goed voor elf goals in 38 wedstrijden, waaronder een belangrijke treffer in de play-offs tegen SC Cambuur. In de laatste maanden van het seizoen speelde hij niet altijd en dat was voor Spakenburg aanleiding om een poging te wagen. Verheydt besloot echter niet in te gaan op de avances van de Blauwen.

Goals in Apeldoorn

Een nieuw aanspeelpunt in de voorhoede was bij Spakenburg echter wel nodig, zo bleek de afgelopen maanden. Sinds het wegsturen van Danny van den Meiracker was er geen alternatief in de voorhoede en liet trainer Joop Gall regelmatig weten een targetman te missen. Deze rol moet Van Schooten nu op zich gaan nemen. De 29-jarige spits speelde lange tijd op lager niveau bij Robur et Velocitas en NSC. De afgelopen jaren kwam hij uit voor CSV Apeldoorn, in de Hoofdklasse was hij dit seizoen goed voor 21 doelpunten. Van Schooten had een doorlopend contract bij CSV, maar alle partijen zijn samen tot een oplossing gekomen om de transfer toch mogelijk te maken. Hoe dit is afgehandeld wil het bestuur in Apeldoorn niet kwijt.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag