Volg ons
Rob van der Leij HHC Hardenberg

Tweede Divisie

Spakenburg en HHC Hardenberg strijdend naar gelijkspel

Spakenburg en HHC Hardenberg strijdend naar gelijkspel

Spakenburg en HHC Hardenberg hebben in een duel dat negentig minuten heen en weer vloog de punten gedeeld. Een fraaie goal van Rob van der Leij was goed voor 0-1,  maar direct na de pauze wist invaller Olivier Pilon gelijk te maken. Kansen kwamen er vervolgens voldoende, goals niet.

Fabelachtige pass en dito volley voor 0-1

In de warming-up bleek Joey Belterman niet fit genoeg door knieklachten, Adi Draganovic begon daardoor toch in de basis. Spakenburg had het in de openingsfase moeilijk met vooral het zeer directe spel van HHC. Een lange pass op Rob van der Leij bracht de spits alleen richting doel. Hij lobde de bal alleen over. Langzaam kreeg de thuisploeg meer controle en na een klein halfuur kwamen er ook de eerste kansjes. Philip Ties haalde half uit, Nick Tol scoorde na hand te hebben gemaakt en Danny van den Meiracker kon een voorzet van de rechterflank net niet goed raken. Heel slordig opbouwen van HHC werd vervolgens ook bijna afgestraft. Robby Holder werd vrijgespeeld, maar keeper Sander Danes zat er goed bovenop. Bij een voorzet van Ties zat Danes vervolgens wel mis. Van den Meiracker probeerde met een omhaal de scoren, maar raakte vol het gezicht van Koos Werkman. Toch viel de goal aan de andere kant. Michael Lanting liet zich de bal ontfutselen door Pim de Jonge. Hij gaf een puike voorzet en Van der Leij wist met een volley te scoren: 0-1.

Razendsnel gelijk

Zowat vanaf de aftrap was het na rust gelijk. Een schot van Van den Meiracker werd weggewerkt door Danes. De rebound was toch voor Spakenburg en via de kluts kon invaller Olivier Pilon gelijkmaken. De van GVVV overgekomen aanvaller is terug van een blessure en kwam net zoals Kees Tol in de ploeg voor Holder en Draganovic. Holder was bij een botsing met Werkman geblesseerd geraakt en moest ter controle naar het ziekenhuis. Daarmee is trainer Hans van de Haar dus vol op de aanval gaan spelen, met Nick Tol als rechtsback. Het werd echter nog een grotere puzzel door het uitvallen van Ralph Dua. Zo kwam Niels Buijtenhuis erbij. De tweede helft werd na de snelle gelijkmaker steeds levendiger, maar ook steeds slordiger. In de slotminuten kreeg HHC de beste kansen om alsnog de zege te pakken. Zarbaf wist een corner niet goed binnen te knikken en Van der Leij stuitte na een goede pass van Kobussen op Timmermans.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie