dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg en HHC Hardenberg strijdend naar gelijkspel

Spakenburg en HHC Hardenberg strijdend naar gelijkspel

Spakenburg en HHC Hardenberg hebben in een duel dat negentig minuten heen en weer vloog de punten gedeeld. Een fraaie goal van Rob van der Leij was goed voor 0-1,  maar direct na de pauze wist invaller Olivier Pilon gelijk te maken. Kansen kwamen er vervolgens voldoende, goals niet.

Fabelachtige pass en dito volley voor 0-1

In de warming-up bleek Joey Belterman niet fit genoeg door knieklachten, Adi Draganovic begon daardoor toch in de basis. Spakenburg had het in de openingsfase moeilijk met vooral het zeer directe spel van HHC. Een lange pass op Rob van der Leij bracht de spits alleen richting doel. Hij lobde de bal alleen over. Langzaam kreeg de thuisploeg meer controle en na een klein halfuur kwamen er ook de eerste kansjes. Philip Ties haalde half uit, Nick Tol scoorde na hand te hebben gemaakt en Danny van den Meiracker kon een voorzet van de rechterflank net niet goed raken. Heel slordig opbouwen van HHC werd vervolgens ook bijna afgestraft. Robby Holder werd vrijgespeeld, maar keeper Sander Danes zat er goed bovenop. Bij een voorzet van Ties zat Danes vervolgens wel mis. Van den Meiracker probeerde met een omhaal de scoren, maar raakte vol het gezicht van Koos Werkman. Toch viel de goal aan de andere kant. Michael Lanting liet zich de bal ontfutselen door Pim de Jonge. Hij gaf een puike voorzet en Van der Leij wist met een volley te scoren: 0-1.

Razendsnel gelijk

Zowat vanaf de aftrap was het na rust gelijk. Een schot van Van den Meiracker werd weggewerkt door Danes. De rebound was toch voor Spakenburg en via de kluts kon invaller Olivier Pilon gelijkmaken. De van GVVV overgekomen aanvaller is terug van een blessure en kwam net zoals Kees Tol in de ploeg voor Holder en Draganovic. Holder was bij een botsing met Werkman geblesseerd geraakt en moest ter controle naar het ziekenhuis. Daarmee is trainer Hans van de Haar dus vol op de aanval gaan spelen, met Nick Tol als rechtsback. Het werd echter nog een grotere puzzel door het uitvallen van Ralph Dua. Zo kwam Niels Buijtenhuis erbij. De tweede helft werd na de snelle gelijkmaker steeds levendiger, maar ook steeds slordiger. In de slotminuten kreeg HHC de beste kansen om alsnog de zege te pakken. Zarbaf wist een corner niet goed binnen te knikken en Van der Leij stuitte na een goede pass van Kobussen op Timmermans.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD