Volg ons
GVVV juichen

Tweede Divisie

Spakenburg en GVVV winnen eerste duel in Tweede Divisie

Spakenburg en GVVV winnen eerste duel in Tweede Divisie

De eerste wedstrijden in de Tweede Divisie zitten er op. In Hardenberg speelden HHC Hardenberg en GVVV tegen elkaar, Spakenburg speelde in en tegen Barendrecht. GVVV won met 1-2, met dank aan Robin Mulder. Spakenburg stelde de zege op Barendrecht in de slotfase van de wedstrijd veilig met drie doelpunten.

HHC Hardenberg – GVVV 1-2

De eerste goal ooit in de Tweede Divisie lag er al na drie minuten in. Danny de Leeuw stoomde aan de linkerkant op en Robin Mulder wist te scoren. De aanvallende middenvelder met een verleden bij ACV en ASWH maakte er ook al snel 0-2 van. Een goed lopende aanval werd wederom afgemaakt door Mulder, op aangeven van Rodny Hofman. Mulder eiste daarna ook een negatieve hoofdrol voor zich op. Hij veroorzaakte een penalty en Rob van der Leij benutte deze buitenkans voor Hardenberg.

Ook in de tweede helft ging de bal op de stip en wederom ging er een overtreding van GVVV aan vooraf. Dit keer was het Wouter Bonke die de fout maakte. Van der Leij ging ook nu weer achter de bal staan, maar dit keer pareerde doelman Johan Jansen de inzet van de aanvaller. Na de gemiste strafschop van Van der Leij waren de meeste kansen voor de ploeg van trainer John de Wolf. De gasten uit Veenendaal weigerden echter de wedstrijd ‘dood’ te maken, waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef op sportpark De Boshoek.

BarendrechtSpakenburg 3-5

In de openingsfase was het Spakenburg dat gevaarlijk werd. Een scrimmage werd niet afgerond en na een kwartier spelen raakte aanvoerder Danny van den Meiracker de paal na een foute terugspeelbal. Opvallend bij de Blauwen was overigens dat Kees Tol op de bank begon. Langzaam kantelde het duel en moest Theo Timmermans optreden. Na twintig minuten was het echter raak. Marlon Oranje, overgekomen van Zwaluwen, had een goede actie en Daniel Esajas maakte het af voor Barendrecht. Niet veel later moest de aanvaller vanaf, hij werd vervangen door Bas Mourits. Ook bij Spakenburg moest er al vroeg in de wedstrijd gewisseld worden. Tim Sanders kon niet meer verder en zijn plaats werd ingenomen door Eric Veerman.

Na de gedwongen wissel bij Spakenburg was er ook positief nieuws. Tom Oostinjen schoot op slag van rust de gelijkmaker tegen de touwen. Barendrecht kwam er niet minder door uit de kleedkamer, want al vroeg in de tweede helft werd er opnieuw een voorsprong genomen door de thuisploeg. Donny Navajas Sanchez was de maker van de 2-1 voor Barendrecht. De nieuwe voorsprong was van korte duur, want Spakenburg trok de stand na een uur spelen gelijk. Aanvoerder Danny van den Meiracker bracht zijn ploeg op 2-2. Ook Barendrecht toonde aan een veerkrachtige ploeg te zijn, want binnen vijf minuten was het alweer 3-2. Ditmaal was Ramy Salam de doelpuntenmaker. De vleugelaanvaller kwam deze zomer over van Sparta Rotterdam.

Het bleef over en weer gaan in Barendrecht, want ook de equipe van trainer Hans van de Haar wist weer tegen te scoren. Ditmaal was het de ingevallen Kees Tol die Spakenburg langszij schoot. De wedstrijd was op dat moment al aangekomen in de slotfase en daarin wist Spakenburg nóg een keer toe te slaan. Bij de winnende goal kwam het nodige fortuin kijken. Een corner van Robby Holder werd door de wind gedragen en viel pardoes binnen. Het duel werd kort na de 3-4 in het slot gegooid. Holder maakte ook de 3-5 voor Spakenburg.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie