maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSpakenburg-doelman Leon ter Wielen: 'Wij falen zonder titel'

Spakenburg-doelman Leon ter Wielen: ‘Wij falen zonder titel’

Leon ter Wielen wacht de zware taak om in de blauwe heksenketel van de Westmaat het hoofd koel de houden. De doelman verruilde deze zomer Fortuna Sittard voor Spakenburg: ,,Ik ben nu 28 jaar en het is tijd om over een maatschappelijke carrière na te denken. Ik ga het laatste jaar van mijn studie ondernemerschap en management in, dat wil ik eerst afmaken. Zodoende wil ik dit jaar gebruiken om te kijken waar het mij brengt”, legt Ter Wielen zijn keuze uit in het AD.

Bestand tegen de druk zijn
De doelman weet dat de druk bij Spakenburg komend seizoen groot zal zijn: ,,Met Spakenburg moeten wij voor de titel gaan. Door andere clubs en mensen van buitenaf wordt er ook op die manier naar ons gekeken. Wij falen als wij geen kampioen worden, dat brengt best wat druk met zich mee. Daar moeten we tegen bestand zijn. We zijn het aan onze stand verplicht om die rol op ons te nemen.”

Niveau halen
Hoewel de sluitpost teruggaat van de Jupiler League naar de Derde Divisie, blijft hij veel van zichzelf eisen: ,,Ik heb niet de stap teruggezet om te verslappen, maar juist om hier op een goed niveau te spelen en onderdeel van het team te zijn. Daarom zijn wij in overleg tot een eenjarig contract gekomen, dat we na het seizoen evalueren. Mocht het van beide kanten bevallen, kunnen we altijd nog langer met elkaar door. Ik ben naar Spakenburg gekomen om alles te spelen. Als ik gewoon mijn niveau haal, kan ik zeker van waarde zijn voor het team. Er zijn twee nieuwe keepers bij Spakenburg gekomen, die allebei onder de lat willen staan, dus ik moet mijzelf op de trainingen bewijzen en zorgen dat de trainer niet om mij heen kan.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD