maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSpakenburg definitief niet verder met Gall, ook voorzitter vertrekt

Spakenburg definitief niet verder met Gall, ook voorzitter vertrekt

Spakenburg heeft bekend gemaakt dat het definitief niet verder gaat met trainer Joop Gall. Ook het contract van assistent-trainer Arnold Klein wordt niet verlengd en daarnaast besloot voorzitter Wim Huijgen zijn zetel op te geven.

Vertrek Gall

Joop Gall werd eind maart aangesteld door Spakenburg tot het einde van het seizoen. De club verkeerde toen al in nood op sportief vlak. De ervaren oefenmeester moest proberen om de Blauwen toch in de Tweede Divisie te houden. Dat lukte niet, omdat het in de play-offs werd uitgeschakeld door Rijnsburgse Boys. Bij handhaving in de Tweede Divisie zou Gall in gesprek gaan met Spakenburg over de eventuele verlenging van zijn verblijf op de Westmaat. Later gaf de coach aan dat hij een verlenging van zijn contract ook bij degradatie naar de Derde Divisie best bespreekbaar zou vinden.

Spakenburg heeft de afgelopen dagen het afgelopen seizoen geëvalueerd en daarbij is uiteraard ook Gall ter sprake gekomen. Tijdens die evaluatie bleek dat er onvoldoende draagvlak was om ook na de zomerstop verder te gaan met Gall als coach. Ook voor assistent-trainer Arnold Klein zit het er op. Zijn contract bij Spakenburg werd eveneens niet verlengd.

Voorzitter stelt zetel beschikbaar

De evaluatie van het seizoen had niet alleen gevolgen voor Gall. Ook voorzitter Wim Huijgen besloot dat hij niet langer aan kon blijven als voorzitter van de club. “In onze 85-jarige geschiedenis is dit een dieptepunt, ik voel me daar als voorzitter eindverantwoordelijk voor en neem dan ook mijn verantwoordelijkheid om mijn zetel per direct beschikbaar te stellen”, aldus Huijgen op de website van Spakenburg. De degradant moet dus ook op zoek naar een nieuwe voorzitter. Deze nieuwe preses moet voldoen aan de aangescherpte sportieve doelstelling. Spakenburg wil een stabiele speler op het niveau van de Tweede Divisie worden met een herkenbaar elftal. Dat wil zeggen dat de voetbalclub meer jeugdspeler in wil passen in het vlaggenschip, dan wel spelers uit de direct omliggende regio.

Er gaat dus het nodige veranderen bij Spakenburg de komende weken en maanden. Veel posities moeten opnieuw ingevuld wordt. Dat geldt overigens niet voor de positie van technisch manager. Kort na de degradatie van de club kreeg Melrik Beukers stevige kritiek te verwerken. Onder andere speler Michael Lanting haalde hard uit naar de technisch manager van de club. Beukers mag echter aanblijven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD