vrijdag, januari 21, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieSpakenburg bezwijkt na verlenging alsnog bij Telstar

Spakenburg bezwijkt na verlenging alsnog bij Telstar

Spakenburg dichtte zichzelf vooraf misschien wel de grootste kans toe om de volgende bekerronde te halen bij Telstar van alle tweededivisionisten die nog in het toernooi zaten. Helaas voor de Blauwen waren de Witte Leeuwen na verlenging toch te sterk: 5-3.

Doorbekeren was voor Spakenburg ook van belang om de ‘topsportstatus’ te behouden die in de avonduren trainen de komende weken mogelijk zou maken. Echter, in Velsen-Zuid kwam de ploeg van Chris de Graaf en Jochem Twisker er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Telstar was dominant en dreigend en de 1-0 van Zakir was dan ook dikverdiend.

Vanuit het niets maakte Spakenburg na ruim een half uur gelijk via Floris van der Linden. Lang stonden de bordjes niet in evenwicht, want Gylano van Velzen scoorde al snel de 2-1. Direct na rust moesten de Blauwen een nieuwe tik verwerken toen Blackson de 3-1 scoorde.

Maar de mannen van De Graaf en Twisker toonden veerkracht. Spitsen Floris van der Linden en de ingevallen Lowie van Zundert scoorden beiden op aangeven van Vince Gine Dekker en dus was het weer gelijk. Daarmee was een verlenging noodzakelijk.

In de verlenging ging het alsnog mis. Jip Molenaar scoorde de 4-3, waarna ook nog eens Spakenburger Joel Amakodo met zijn tweede gele kaart moest vertrekken. Na de 5-3 van Fernandes was Spakenburg echt geknakt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS