maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpakenburg beraadt zich over supporters bij uitwedstrijden

Spakenburg beraadt zich over supporters bij uitwedstrijden

Spakenburg gaat zich door de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd bij TEC beraden hoe in het vervolg de eigen aanhang uitduels zal gaan bezoeken. Tevens loopt er nog een onderzoek naar de rol van de ‘Spakenburg-supporter noemende personen bij de ongeregeldheden’.

Verklaring Spakenburg

TEC-voorzitter Pieter van den Burg liet al optekenen dat wat hem betreft de aanhang van Spakenburg niet meer welkom is in Tiel. Ook was hij verontwaardig over het voortraject richting het duel en tevens de radiostilte vanuit Spakenburg na de vechtpartij. Spakenburg heeft nu een verklaring afgegeven, waarin het aangeeft een eigen onderzoek te hebben gestart aan de hand van correspondentie, verklaringen en eigen beeldmateriaal.

Vraagtekens bij organisatie TEC

Spakenburg zet zijn vraagtekens bij het voortraject. TEC had de wedstrijd opgeschaald naar een risico-duel. “De club heeft daarbij medegedeeld verder geen extra organisatorische maatregelen te nemen behoudens inhuur van extern personeel. Fysieke scheiding van de beide supportersgroepen en geen alcoholverstrekking zijn bijvoorbeeld achterwege gebleven. Dit heeft ons zeer verbaasd, aangezien het duel door TEC in de hoogste risico-classificatie was ingedeeld”, laat Spakenburg weten. “Dat de gemoederen – onverwacht –  uit de hand liepen en tot deze ongeregeldheden hebben geleid, betreuren wij zeer. Deze wantoestanden zijn te wijten aan personen van beide verenigingen die helaas meer met randzaken bezig zijn dan met het voetbal. Helaas moeten we ook concluderen dat TEC haar verantwoording voor de organisatie van de wedstrijd –  zelf als categorie C geclassificeerd -met onvoldoende maatregelen heeft ingevuld.”

Niet schromen straffen op te leggen

Waar Spakenburg met de vinger wijst naar TEC, kijkt het ook naar de eigen gelederen. “Het baart ons absoluut zorgen dat  Spakenburg dit seizoen een aantal maal onderwerp is geweest bij ongeregeldheden. Hoewel in geen van de gevallen is vastgesteld dat Spakenburg daar schuld aan heeft gehad, zullen wij ons desalniettemin beraden of en hoe wij in de toekomst met supporters uitwedstrijden gaan bezoeken. Daarbij zullen we ook in overweging nemen of in onze ogen de (veiligheids)organisatie voldoende is en volgens de richtlijnen is opgezet.” Het eigen onderzoek wordt tevens voortgezet. “Dit onderzoek zal onder andere gericht zijn op de betrokkenheid van zichzelf SV Spakenburg-supporter noemende personen bij de ongeregeldheden. Indien noodzakelijk zullen we niet schromen om straffen op te leggen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD