Volg ons

De Treffers

Spakenburg-aanwinst Badjeck: ‘Ik heb lang getwijfeld’

Spakenburg-aanwinst Badjeck: ‘Ik heb lang getwijfeld’

Na één seizoen verlaat Cedric Badjeck tweededivisionist De Treffers voor een nieuw avontuur bij derdedivisionist Spakenburg. De spits werd in oktober van dit seizoen al benaderd door De Blauwen. Op dat moment was Badjeck net drie maanden in dienst van de Groesbekenaren.

,,Voor mij was het toen nog te vroeg om een beslissing te nemen’’, zegt de 22-jarige Arnhemmer tegenover Voetbal247.nl. ,,Maar ze bleven bellen en daaruit kon ik opmaken dat ze mij echt graag wilden hebben. Ik ken de club, omdat ik vroeger in Leusden heb gewoond. Ik weet dus waar ik terecht kom. In december heb ik de knoop doorgehakt en ben ik ingegaan op het aanbod van Spakenburg.’’

Zijspoor

De aanvaller speelde zich bij De Treffers weer in de kijker nadat hij bij eredivisionist Excelsior uit beeld was geraakt en op een zijspoor was beland. In Gelderland is Badjeck al bijna heel het seizoen de eerste spits. Tot nu toe maakte hij zeven doelpunten in de competitie. ,,Dat aantal moet dit seizoen nog omhoog. Bij De Treffers wil ik me blijven ontwikkelen en in de komende periode nog mooie dingen laten zien. Daarom wil ik er de komende seizoenshelft nog een tandje bijzetten. Ik heb lang getwijfeld over de overstap. Ik heb het naar mijn zin in Groesbeek.’’

Positief

Na dat hij bij de clubleiding van zijn huidige ploeg kenbaar had gemaakt dat Spakenburg interesse had, had hij één gesprek bij De Treffers. ,,Dat was positief, maar zij begrepen dat het aanbod van Spakenburg voor mij te mooi was om te laten liggen. Het gaat mij niet per se om het geld, maar het totaalplaatje klopt. Ik kom straks bij een ambitieuze club terecht, waar ook een mooie sportieve uitdaging ligt. Er sprak vertrouwen en waardering uit de gesprekken met Spakenburg.’’

De Bondt

Dat stadsgenoot en medeaanvaller van De Treffers Nick de Bondt ook de overstap maakt naar Sportpark De Westmaat, is mooi meegenomen volgens de voormalig speler van FC Utrecht. ,,Leuk dat wij samen kunnen blijven spelen. Bij De Treffers vullen we elkaar goed aan en dat kunnen we straks bij Spakenburg voortzetten.’’   

Bovenaan

Ondertussen houdt Badjeck de komende seizoenshelft de resultaten van Spakenburg in de gaten. Hij hoopt volgend seizoen met de ploeg uit de provincie Utrecht tegen De Treffers te spelen in de Tweede Divisie. Het team van trainer John de Wolf moet dan wel eerst promoveren. ,,Ik hoop dat ze de eerste plaats vast kunnen houden en aan het einde van het seizoen nog steeds bovenaan staan.’’

Discussieer mee!

Meer over De Treffers