zaterdag, 2 maart 2024
Voetbal247.nlClubsDUNOSpakenburg-aanvaller Nick de Bondt maakt seizoen af bij DUNO

Spakenburg-aanvaller Nick de Bondt maakt seizoen af bij DUNO

Nick de Bondt wordt voor de rest van het seizoen door Spakenburg verhuurd aan hoofdklasser Duno uit Doorwerth, weet Voetbal247.nl. De 24-jarige linkspoot kan bij de Blauwen uit Spakenburg niet op een basisplaats rekenen. Het contract tussen Spakenburg en De Bondt loopt nog tot de zomer van 2020.

Hoge verwachtingen
De Bondt werd deze zomer als grote versterking door Spakenburg van De Treffers overgenomen en tekende voor twee seizoenen. De aanvaller speelde in de jeugd bij Otterlo, Vitesse en Ajax en haalde bij Go Ahead Eagles de Eredivisie. In Deventer en later bij FC Dordrecht kon hij echter geen basisplaats veroveren, waarna de linkspoot met de geweldige traptechniek in 2016 de overstap maakte naar De Treffers. In zijn eerste seizoen in Groesbeek was De Bondt met negen doelpunten en vijftien assists vaak beslissend, zijn tweede seizoen bij De Treffers was na een fantastisch begin mede door het vroeg uitgelekte vertrek naar Spakenburg minder succesvol. Desondanks scoorde De Bondt dat seizoen toch tienmaal in de Tweede Divisie.

Geen succes
De samenwerking tussen Spakenburg en De Bondt is nooit een succes geweest. De in Arnhem woonachtige linkspoot kreeg veel verdedigende taken en wist niet te scoren. Na de zwakke eerste helft van Spakenburg in Veenendaal tegen GVVV (3-0 ruststand) werd De Bondt gewisseld en later gepasseerd. Hoewel De Bondt afgelopen zaterdag tegen Barendrecht nog inviel en een assist gaf, was zijn rol in Spakenburg uitgespeeld nadat er geruchten over vermeende onderhandelingen met buurman IJsselmeervogels rondgingen. De aanvaller wordt nu tot het einde van het seizoen verhuurd aan Duno. Bij de ambitieuze middenmoter in de Hoofdklasse B gaat De Bondt proberen sportieve revanche te nemen. Bij Duno, waar onder meer Purrel Fränkel, Bart van Brakel, Civard Sprockel, Joey Godee, Jochem Jansen en Dominique Kivuvu spelen, is De Bondt na Jordi Balk (FC Lienden) de tweede winterse versterking.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD