zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagONS Sneek overweegt samenwerking met 'buurman' SWZ

ONS Sneek overweegt samenwerking met ‘buurman’ SWZ

ONS Sneek onderzoekt onder de leden van de voetbalvereniging of er een samenwerking aangegaan kan worden met SWZ, dat op een paar kilometer afstand speelt. Beide ploegen hebben het financieel moeilijk en om topamateurvoetbal ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen moet er iets veranderen in Sneek. Een samenwerking tussen beide clubs is één van de mogelijkheden.

Hoofdsponsor stopt er mee

ONS Sneek ondervindt dat het lastig is om in de top van het amateurvoetbal actief te zijn met de huidige financiële middelen. De club ontvangt slechts een klein bedrag voor de bezoekers aan een wedstrijd van de club uit de Derde Divisie. Daarnaast moet ONS Sneek op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, omdat de huidige na dit seizoen stopt. Het vinden van een nieuwe sponsor is lastig voor ONS Sneek, omdat ook SWZ op hoog amateurniveau (Hoofdklasse) in actie komt. “Qua sponsoring vissen we in dezelfde vijver en nemen de inkomsten van beide verenigingen af”, schrijft ONS Sneek op de clubsite.

Samenwerking mogelijke oplossing

Indien er niets verandert, dan is het mogelijk dat beide clubs niet op dit niveau kunnen blijven acteren. De kosten voor topamateurvoetbal nemen immers alleen maar toe. Daarom wordt er gezocht naar oplossingen en het aan gaan van een samenwerking is één van de serieuze opties. De clubs kunnen rekenen op ondersteuning van de gemeente Sud-West Fryslan (SWF). De gemeente ziet graag dat beide verenigingen op een zo hoog mogelijk niveau blijven voetballen. Overigens wordt er niet alleen aan de prestatieteams gedacht. De clubs willen ook aandacht aan de jeugdopleiding besteden. Via een enquête onderzoeken zowel ONS Sneek als SWZ of de leden open staan voor de samenwerking. Tijdens een extra ALV worden de uitkomsten van de enquête besproken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD