maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSmits uitgespeeld bij De Treffers door operatie

Smits uitgespeeld bij De Treffers door operatie

Voor Twan Smits is het toch al korte verblijf bij De Treffers nog korter geworden. De aanvoerder van de Groesbeekse club verlaat Zuid in de zomer om aan de slag te gaan bij Juliana’31, maar door een operatie is zijn actieve rol nu al voorbij.

Ingreep een must

De 31-jarige heeft al zes jaar heupklachten, zo laat hij weten aan De Gelderlander. “Via manuele therapie heb ik de blessure altijd onder controle kunnen houden, maar eigenlijk zorgden die behandelingen er alleen maar voor dat de operatie werd uitgesteld. Vooral in de eerste jaren ging dat prima. Af en toe pijn is ook geen probleem, maar ik heb nu dagelijks last. Het is geen keuze meer, een ingreep is een must.”

Hendriks opvolger

Een kleine twee jaar geleden kwam de middenvelder over van Achilles’29, waar hij jarenlang een spil was de succesploeg. De middenvelder wilde alleen niet mee in de verdere professionalisering en vooral de trainingen overdag waren een obstakel. Zo ging hij bij De Treffers aan de slag en werd ook bij de rood-zwarten al zeer snel aanvoerder. Toch besloot de clubleiding begin dit kalenderjaar om niet door te gaan met Smits, de voorkeur wordt namelijk gegeven aan de jongere Bas Hendriks.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD