vrijdag, 1 maart 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSmit (IJsselmeervogels): 'Dan bekruipt iedereen het gevoel van daar gaan we weer'

Smit (IJsselmeervogels): ‘Dan bekruipt iedereen het gevoel van daar gaan we weer’

Berry Smit was dinsdagavond een tevreden man nadat zijn IJsselmeervogels een ticket had weten te bemachtigen voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De hoofdtrainer gaf tegenover RTV Utrecht eerlijk toe dat er ook bij hem wat twijfel ontstond nadat Sportlust’46 de gelijkmaker op het bord had weten te brengen.

Vooral in de eerste helft kreeg IJsselmeervogels meerdere kansen om de kleine voorsprong die het op dat moment had te vergroten. Dit lukte echter niet, zoals ook in eerdere competitiewedstrijden dit seizoen. ,,Dat wij weer een aantal doelpunten moeten maken en dat blijft dan bij één en dan gaat de tegenstander uit de schulp kruipen en wij laten het gas wat los want je kunt geen negentig minuten druk zetten. Sportlust heeft een fantastisch team en die komt op een gegeven moment op 1-1. Dan bekruipt iedereen het gevoel van daar gaan we weer. Wij houden het uit tot de verlenging en dan is het vaak degene die scoort gaat de pot winnen en na anderhalve minuut maken wij 2-1. Dan moet de tegenstander wat gaan doen en in de tweede helft spelen we het goed uit en dat geeft wel een boost voor die jongens”, aldus Smit tegenover de microfoon van RTV Utrecht.

Na de gelijkmaker was het vertrouwen even weg bij IJsselmeervogels. ,,Het is heel raar om te zien en daar hebben wij het al een tijd over. Misschien moeten we daar maar eens mee stoppen om er over te praten, misschien dat het dan stopt. Want ze hebben prima de rug gerecht.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD