zaterdag, maart 6, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag Smaakmaker Van Essen vertrekt ook bij DOVO: 'Iedereen weet dat de...

Smaakmaker Van Essen vertrekt ook bij DOVO: ‘Iedereen weet dat de club moet bezuinigen’

Bo van Essen heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd al gespeeld in het shirt van DOVO. De aanvaller van de club uit Veenendaal sluit aan het einde van het seizoen de deur bij de vereniging waar hij dit seizoen een ijzersterke indruk maakte. Door de broodnodige bezuinigingen bij de club was men naar zeggen van Van Essen niet in staat om hem een gewenste aanbieding te doen. 

- Advertentie -

De grote vraag blijft natuurlijk of de competitie nog hervat zal worden, dus of Van Essen nog binnen de lijnen afscheid kan nemen van de club die financieel in zwaar weer zit. Zijn vertrek heeft daar dan ook alles mee te maken. ,,Zoals iedereen weet heeft de club aangegeven te bezuinigen. De begroting zal afnemen en het doel om te promoveren naar de Tweede Divisie is verplaatst naar het handhaven in de Derde Divisie. Het komt er dus op neer dat men mij geen aanbieding kan doen die ik naar mijn gevoel zou verdienen op basis van mijn prestaties bij de club. Ik wil benadrukken dat ik mij wel erg thuis voel bij DOVO en dat het jammer is dat de samenwerking zo kort was”, aldus Van Essen tegenover Voetbal247.

 

,,Ik heb in dit korte seizoen zeven doelpunten gemaakt en drie keer een assist gegeven”

 

Van Essen weet wat hij wil, maar beseft ook dat de huidige situatie in Nederland met het coronavirus een bepaalde onzekerheid met zich meebrengt in de voetbalwereld. ,,Ik denk nu aan een plaats in de selectie van een club uit de Tweede Divisie, ik ben van mening dat ik daar thuis hoor. Ik heb in dit korte seizoen zeven doelpunten gemaakt en drie keer een assist gegeven, dit in zes wedstrijden. Ik ga er vanuit dat het moet lukken, maar het is natuurlijk wel een hele rare tijd op dit moment.”

De aanvaller maakte in de zomer van 2020 de overstap van De Treffers naar DOVO. Eerder was hij jarenlang actief in de jeugdopleiding van Vitesse.

Foto: Jeroen van den Berg

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES