donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSluw Achilles '29 laat Kon HFC met lege handen achter

Sluw Achilles ’29 laat Kon HFC met lege handen achter

Zo onrustig als het buiten het veld is, zo koel en zakelijk oogt Achilles ’29 binnen de lijnen. De Groesbeekse ploeg sloop als een dief in de nacht met drie punten weg bij Koninklijke HFC, dat zich zal afvragen hoe het zover heeft kunnen komen: 2-3.

Voor de pauze was de thuisploeg immers zonder twijfel de bovenliggende partij en beperkte Achilles zich tot tegenhouden en loeren op de tegenaanval. Het werd daarbij geholpen door het scoreverloop. Al na veertig seconden ontsnapte Niek Versteegen aan de linkerflank en krulde de bal schitterend achter doelman Gerard van Rossum. HFC liet zich er niet door de wijs brengen, voerde de druk op en zag Gertjan Tamerus na zo’n twintig minuten een hoekschop van Daniel van Son vogelvrij inkoppen.

De Koninklijke leek door te drukken na een fraaie actie van Kevin Sterling aan de rechterkant. Hij mocht tot aan de doelmond komen, legde panklaar voor, waarna Van Son er 2-1 van maakte. Echter, een verdedigende misser maakte de voorsprong ongedaan. Opnieuw was het Achilles dat echter bij een tegenaanval optimaal profiteerde. Versteegen kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten, was niet zelfzuchtig en bood Niels Wouters een niet te missen kans: 2-2. En dat na amper 25 minuten spelen.

In het restant van de eerste helft verzuimde HFC uit te lopen, wat het na rust duur kwam te staan. De ploeg van Ted Verdonkschot kwam nog maar matig voor de dag. Achilles-coach Eric Meijers paste een slimme wissel toe, door Guyon Philips toe te voegen aan de aanval. Daarmee kreeg de Gelderse ploeg grip over het duel en was de 2-3 van Wouters weliswaar wat gelukkig, maar ook een logisch gevolg van het veranderde spelbeeld.

In de slotfase trachtte HFC nog wel met een alles-of-niets offensief de gelijkmaker te forceren. Tamerus was met een kopbal op de paal dichtbij, maar tot een treffer leidde het niet. Zo boekte Achilles ’29 haar derde zege op rij en kan het daardoor wellicht even de turbulente voorbije periode vergeten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD