woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSlechte eerste helft nekt Excelsior Maassluis in Rijnmond-derby

Slechte eerste helft nekt Excelsior Maassluis in Rijnmond-derby

BVV Barendrecht heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de Rijnmond-derby. Op het eigen sportpark De Bongerd werd Excelsior Maassluis met 2-1 verslagen. 

Wake up call
De Barendrechters, die de afgelopen wedstrijden niet hadden gewonnen, troffen het in vorm zijnde Maassluis en kwamen al snel op voorsprong. In de derde minuut legde Bas Mourits de bal perfect op het hoofd van Ramy Salem en deze kopte in de verre hoek raak. Dit was echter nog geen wake up call voor de Tricolores, want een paar minuten later was het dezelfde Salem die maar rakelings langs het goal van Jean Paul van Leeuwen schoot. Bij de ploeg van coach Jeroen Rijsdijk was Kevin Vink de gevaarlijkste speler; hij kreeg twee goede kansen waaronder een kopbal op de lat.

Splijtende pass

In de 19e minuut had Christiaan Dabaghian Barendrecht echter al naar een 2-0 voorsprong moeten schieten Echter gebeurde dit niet. Na een splijtende pass van aanvoerder Joey Jongman faalde de linksbuiten een-op-een met de doelman. Gelukkig voor Barendrecht kon het in minuut 35 wél juichen nadat Ali Khaldi via een rommelig schot van de rand 16 voor de 2-0 had getekend. Dit was ook gelijk de ruststand.

Hoop
In de tweede helft kwam Barendrecht vrij sporadisch van de eigen helft. Excelsior Maassluis had vrijwel al het balbezit en probeerde met korte combinaties aanvallen op te zetten. Daan Blij stuitte met een gevaarlijk schot op keeper Marc van Splunter en ook rechtsback Kevin Ringeling was met een kopbal van dichtbij bijna trefzeker. Collega Sefa Kurt (foto) was drie minuten later wél trefzeker met het hoofd. De centrale verdediger kopte een corner van Stefan Kruithof tegen de touwen en zorgde daardoor weer voor hoop bij de ploeg uit Maassluis.

Invalbeurt Redert

Excelsior Maassluis zette nog aan maar kon het fort van Barendrecht niet binnendringen. Ook de ingevallen Niels Redert (die na een miraculeuze gang van zaken tóch speelgerechtigd was) kon met enkele afstandsschoten niks veranderen.

Domper

Het is de eerste keer in vijf onderlinge duels dat Barendrecht weer eens weet te winnen van Excelsior Maassluis, maar toch zal er bij trainer Adrie Poldervaart een bittere nasmaak heersen. Keeper en steunpilaar van het elftal Marc van Splunter liep in de blessuretijd een, op het oog, ernstige blessure op na het nemen van een doeltrap. Hij verliet het veld per brancard.

Door deze overwinning klimmen de Barendrechters naar de 9e plek. Excelsior Maassluis valt twee plaatsen terug en bezet nu de 7e plek in de Tweede Divisie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD