Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

SJC wint degradatieduel van Eemdijk, De Dijk verrast ASWH en drie punten voor DOVO en FC Lisse

SJC wint degradatieduel van Eemdijk, De Dijk verrast ASWH en drie punten voor DOVO en FC Lisse

SJC en De Dijk hebben zaterdag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De ploeg uit Noordwijk was te sterk voor Eemdijk (2-3) en De Dijk won met ruime cijfers de uitwedstrijd tegen ASWH (1-4). DOVO was te sterk voor Jong FC Groningen (3-1) en FC Lisse won bij Achilles’29 (2-4). 

ASWH – De Dijk
In de 42ste minuut kwam de uitploeg op voorsprong , een uitbraak werd goed afgerond door Chrisophersen (0-1). In de tweede helft werd een fout van Doedee de thuisclub fataal. De doelman liet een lage voorzet van de rechterkant los waarna het voor de aanvaller van De Dijk een koud kunstje was om de tweede treffer van de middag binnen te tikken (0-2). Twintig minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam ASWH nog terug tot 1-2 door een treffer van Bosscha, maar vervolgens liep De Dijk uit naar een ruime zege van 1-4.

Eemdijk – SJC
De uitspelende formatie kwam na drie minuten spelen al op voorsprong, Ton Duindam was verantwoordelijk voor de openingstreffer in het degradatieduel (0-1). In de beginfase van de tweede helft kwam Eemdijk op gelijke hoogte met SJC. Jasper Bolland schoot de stand naar 1-1. Nog net binnen het uur kreeg Eemdijk een strafschop, de penalty van Yannick Bouw werd echter gestopt door doelverdediger Haggerty. In de zeventigste minuut kreeg de thuisploeg het deksel op de neus, waar Eemdijk verzuimde op voorsprong te komen was het nu wel raak voor SJC (1-2), doelpuntenmaker was Tom Duindam. Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd leek het duel beslist te zijn, SJC wist te profiteren van het op de gelijkmaker jagende Eemdijk. De counter werd afgerond door El Baouchi (1-3).  VV Eemdijk weigerde echter al de handdoek in de ring te gooien en kwam even later op 2-3 door Yannick Bouw.

DOVO – Groningen
De ploeg uit Veenendaal kwam na 32 minuten spelen aan de leiding tegen het talententeam van FC Groningen. Een fout van Pelle Boevink resulteerde in de openingstreffer van Nassi Maachi (1-0). De tweede helft was slechts drie minuten bezig toen de dienstdoende arbiter naar de strafschopstip wees, dit in het voordeel van de thuisploeg. Joshua Patrick nam plaats achter de bal en plaatste vervolgens de 2-0 op het scorebord. Twee minuten later leek de wedstrijd beslist te zijn toen Salim Amerzgiou het net van de tegenstander wist te vinden (3-0). In de 91ste minuut produceerde Lars Kramer nog de zogenoemde eretreffer (3-1).

Achilles’29 – FC Lisse
De uitspelende ploeg kwam voor de pauze op een op het oog veilige voorsprong tegen Achilles’29. Dit door doelpunten van Milton Klooster en Oussama Siali. Na de pauze wist de degradatiekandidaat uit Groesbeek twee keer te scoren waardoor er plotseling 2-2 op het scorebord stond. FC Lisse pakte toch de drie punten, in de laatste tien minuten waren Moubarak Adouch en Bas Buimer trefzeker (2-4).

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag