vrijdag, december 3, 2021
HomeCompetitiesDerde DivisieSJC stelt Sjaak Polak op non-actief

SJC stelt Sjaak Polak op non-actief

De samenwerking tussen SJC en Sjaak Polak is per direct ten einde. De Noordwijkers hebben de markante oefenmeester op non-actief gesteld, meldt de club op haar website.

Onwerkbare situatie
,,Wegens tegenvallende resultaten, met als dieptepunt de 0-5 nederlaag tegen Eemdijk, en het totaal ontbreken van speelvreugde binnen de spelersgroep heeft S.J.C. per direct besloten Sjaak Polak op non-actief te stellen”, motiveert het bestuur het besluit. ,,Het afgebrokkelde vertrouwen en chemie hebben geleid tot een onwerkbare situatie. Eerste prioriteit ligt nu bij het terugkrijgen van strijd en passie.”

Bewogen samenwerking
Lange tijd beleefden SJC en Polak een sprookjeshuwelijk. De bevlogen oud-prof leidde de club naar de Derde Divisie dankzij een emotioneel kampioenschap in de zondaghoofdklasse. SJC besloot vervolgens in te gaan op het verzoek van de KNVB om van speeldag te wisselen, waardoor dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis de Noordwijkse derby werd gespeeld. Aanvankelijk wist SJC met een hoop strijdlust ook de nodige punten te vergaren. Ondertussen besloot Polak echter wel zijn vertrek aan het einde van het seizoen reeds aan te kondigen, mede omdat de koers van SJC, dat aanvankelijk stelde vooral met zelf opgeleide spelers te willen spelen, in zijn ogen niet geschikt was voor het spelen in de Derde Divisie. Later kwam SJC op die koers terug en besloot het toch verschillende aanwinsten van buiten aan te trekken. Bovendien werd reeds Florian Wolf vastgelegd als coach voor volgend seizoen. Polak tekende recentelijk een contract dat hem vanaf volgend seizoen trainer maakt van het vrouwenteam van ADO Den Haag. Onduidelijk is wie het seizoen afmaakt bij de Noordwijkers.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS