dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSerhat Koc: 'Druk nam steeds meer toe bij TEC'

Serhat Koc: ‘Druk nam steeds meer toe bij TEC’

Serhat Koc was dit seizoen met liefst 22 treffers een onmisbare schakel voor TEC. Het team van trainers Frits van den Berk en Gery Vink keerde dankzij een tweede plaats terug naar de Tweede Divisie, waaruit het vorig jaar gedegradeerd was.

Makkelijk ging het zeker niet voor TEC. Omdat Jong Volendam eerste werd, promoveert de nummer twee ook rechtstreeks. De aanvaller, die eerder uitkwam voor FC Eindhoven en ook nog in de Eredivisie uitkwam voor FC Groningen, ondervond van dichtbij de hoge verwachtingen binnen de club om direct weer terug te keren naar de Tweede Divisie. ,,De druk werd steeds hoger. Op een gegeven moment verloren we wat wedstrijden na de winterstop waardoor we ineens 3e of 4e stonden. Toen steeg de druk flink”, blikt hij terug. Toch wist TEC het te halen, mede door veel puntenverlies bij concurrenten UNA en OFC.

België, een nieuw avontuur

Koc maakte al vroeg dit seizoen bekend dat hij weg zou gaan bij TEC. Hij motiveerde het besluit door te stellen na twee jaar weer toe te zijn aan een nieuw avontuur. De in Eindhoven geboren spits verkast deze zomer naar het Belgische KFC Esperanza Pelt, spelend op het vijfde niveau in België. Er was nauwelijks concrete interesse vanuit de Nederlandse Derde Divisie en Tweede Divisie, voegde Koc eraan toe. ,,Het is voor mij ook maar en half uur rijden en drie vrienden van mij spelen daar ook, daarom heb ik deze stap gemaakt. Misschien komt het door mijn leeftijd dat er weinig interesse was, ik ben ook al 29″, zo suggereerde Koc in de podcast van afgelopen donderdag.

Trainer van ASWH, Cesco Agterberg, die in de studio aanwezig was onthulde in het verleden te hebben geprobeerd om Koc binnen te halen bij ASWH, maar slaagde daar helaas niet in. ,,Serhat is een man met veel gevoel, dus je moet weten hoe daar mee om te gaan, maar ik denk dat wij samen er wel uit waren gekomen.’’

Beluister het gesprek met Serhat Koc uit de podcast hieronder:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD