zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSerbony gaat voor nieuw bekersprookje: "Mogelijkheden tegen Volendam"

Serbony gaat voor nieuw bekersprookje: “Mogelijkheden tegen Volendam”

Spits Giovialli Serbony maakte vorig seizoen natuurlijk een absoluut bekersprookje mee bij VVSB. Het lijkt een onbegonnen zaak om dat te herhalen, maar aan de andere kant staat de club van Noordwijkerhout ook dit jaar al in de achtste finales. Volgende week dinsdag moet VVSB op bezoek bij Jupiler League-ploeg FC Volendam en TweedeDivisie.org vroeg Serbony of hij mogelijkheden ziet tegen de voetballers uit het palingdorp. En daarnaast kijkt hij ook vooruit, want hij ziet een nieuwe uitdaging wel zitten.

Hoge bekerverwachtingen bij de buitenwereld

VVSB staat nu toch bekend als een soort cupfighter en dat zorgt voor verwachtingen. “Nou, verwachtingen… Ik denk dat de buitenwereld meer verwachtingen heeft van ons dan wijzelf. Wij hebben natuurlijk niets te verliezen, Volendam speelt in de Jupiler League en normaal gesproken móéten zij winnen. Maar toch denk ik dat er daar kansen liggen. Vorig jaar hebben we immers FC Den Bosch en FC Emmen uitgeschakeld, dus ik zie wel mogelijkheden.”

Wat is het geheim van VVSB?

Een plek in de achtste finales is an sich natuurlijk al mooi, een paar treden lager dan de halve finale van het afgelopen seizoen. Is VVSB zo’n cupfighter? “Ons geheim kan ik natuurlijk niet verklappen, want dan weten de tegenstanders dat ook, haha. Nee, ik zou het echt niet weten. Vorig jaar hebben we goed gespeeld, maar we hebben natuurlijk ook geluk gehad, met zo’n keeper van Den Bosch die de bal loslaat. We voetbalden wel aardig hoor, tegen Den Bosch en ook tegen Emmen, dus dat dwongen we dan ook wel af, maar nog steeds: er komt wat geluk bij kijken.” Serbony stipt aan dat de loting altijd een onzekere factor is. “Als je Ajax tegenkomt in de achtste finale, dan weet je bij voorbaat al dat je kansloos bent. Maar tegen een Jupiler League-ploeg liggen er altijd kansen.”

‘In de Topklasse lukte het op 80 procent’

De spits zelf is bezig aan een sterk seizoen. Waar hij er vorig jaar zes in schoot in 29 wedstrijden, staat de teller nu al op acht in maar veertien wedstrijden. “Of ik voor de topscorerspositie ga? Daar ben ik niet mee bezig, ik probeer gewoon mijn ding te doen. Ik probeer gewoon goals te maken, ik probeer gewoon belangrijk te zijn, maar ik ben er niet echt mee bezig om topscorer van de competitie te worden. Natuurlijk, als ik aan het einde van de rit bovenaan sta in die lijst, dan zou ik het gigantisch leuk vinden en zou ik trots op mezelf zijn, maar het is geen doelstelling voor mij.” Het blijft echter opvallend dat de ballen er dit jaar makkelijker in lijken te vliegen bij Serbony. “Ik denk dat het algeheel gezien gewoon beter gaat met het team. De competitie is echt een uitdaging en je bent genoodzaakt om iedere week weer het uiterste uit jezelf te halen, waar het in de Topklasse soms op 80 procent ging. Nu moeten we meer dan 100 procent geven en dat merken we ook wel na de wedstrijden, dan zijn we helemaal kapot.”

‘Misschien toe aan een nieuwe uitdaging’

Serbony’s contract loopt in de zomer af en dus rijst de vraag of hij al onderhandelingen heeft gevoerd met VVSB. “Er is nog niks gaande… ik heb wel al gesproken met VVSB en toen heb ik gezegd dat ik nu nog niet weet wat ik ga doen. Ik heb me even moeten focussen op mijn blessure en nu focus ik me op de laatste wedstrijden voor de winterstop. En in de winterstop ga ik er wel even voor zitten en kijken wat ik wil doen. Het kan zijn dat ik nu toe ben aan een nieuwe uitdaging, maar dat weet ik nog niet helemaal. Ik heb natuurlijk veel meegemaakt met VVSB, onder andere de halve finale van de KNVB-beker… Maar ik moet er nog even goed over nadenken.”

Achtste plek niet genoeg

De spits is gelukkig helemaal hersteld van de blessure die hem parten speelde, waardoor hij in het aankomende weekend in de basis kan beginnen tegen TEC en dus ook kan spelen tegen Volendam. “Ik had een kleine ontsteking bij mijn patellapees, die zit net onder je knieschijf. Hoe het daar nu mee gaat? Het is zo goed als hersteld. Afgelopen zaterdag heb ik minuten mogen maken en ik heb gelukkig geen reactie gehad, dat gaat allemaal prima.” Nu volgt dus allereerst het duel met TEC, eentje dat gewonnen moet worden, want Serbony is niet tevreden met de huidige achtste plaats van VVSB.

“Ik denk wel dat we wat hoger hadden kunnen staan. Af en toe hebben we onnodig puntenverlies geleden, terwijl we in de wedstrijd zelf dan gewoon de bovenliggende partij waren. Maar dan sprongen we niet zorgvuldig om met de kansen en kregen we onnodige goals tegen.” Dat moet dus veranderen, te beginnen met de wedstrijd tegen TEC. “Ik verwacht wel dat wij de bovenliggende partij zullen zijn en het spel zullen moeten maken. Aan de andere kant speelden we ze vorig seizoen helemaal zoek, maar toen verloren we uit en speelden we thuis gelijk. Daar moeten we dus voor waken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD