Volg ons

Eerste Divisie

Sensationele comeback van Telstar tegen FC Den Bosch, RKC in slotfase langs Helmond Sport

Sensationele comeback van Telstar tegen FC Den Bosch, RKC in slotfase langs Helmond Sport

FC Den Bosch leek vrijdagavond na vijfenveertig minuten spelen op weg naar een eenvoudige overwinning in eigen huis tegen Telstar. De Brabanders mochten de kleedkamer opzoeken met een 3-0 voorsprong. In de tweede helft was echter alles anders en wist de ploeg uit Velsen zich terug te knokken en zelfs de drie punten mee te nemen (3-4). RKC Waalwijk boekte een zege op Helmond Sport, dit door een treffer in de slotfase van Bilate (2-1). 

FC Den Bosch – Telstar
In de zesde minuut van de wedstrijd kwam de thuisploeg na een fraaie aanval op voorsprong. Eindstation was Vincent Vermeij die hiermee zijn eerste doelpunt maakte voor zijn tijdelijke werkgever (1-0). Imran Oulad was verantwoordelijk voor de assist. De tweede treffer voor FC Den Bosch na negentien minuten spelen was misschien nog wel mooier. Vanaf de linkerzijde van het strafschopgebied krulde Imran Oulad de bal mooi in het net van de tegenstander (2-0). Net voor de pauze leek Telstar weer terug in de wedstrijd te komen, maar de van FC Groningen gehuurde Ahmad Mendes Moreira zag zijn inzet op de lat belanden. De aanvallend ingestelde speler schoot toen hij net iets over de middenlijn was gelopen met de bal. In de laatste minuut van de eerste helft werd het 3-0. Het was wederom Oulad die trefzeker was, maar deze was beduidend minder moeilijk dat de tweede van FC Den Bosch.

In de 47ste minuut kwam Telstar toch weer terug in de wedstrijd nadat Terrel Ondaan de toegekende strafschop wist te verzilveren (3-1). Elf minuten was het weer raak voor Telstar, Melle Springer liet de 3-2 aantekenen. FC Den Bosch was nog niet van de schrik bekomen toen de ploeg uit Velsen weer wist te scoren. Mendes Moreira schoot raak met een vrije trap vanaf de linkerzijde van het veld (3-3). In de 69ste minuut was de sensatie compleet toen Ondaan alleen op de doelman van FC Den Bosch af kon lopen en hem wist te passeren (3-4).

RKC Waalwijk – Helmond Sport
De gasten kwamen net voor de pauze aan de leiding, dit tegen de verhoudingen in. Juul Respen werd op het wedstrijdformulier geschreven als zijnde de doelpuntenmaker (0-1). Vroeg in de tweede helft stond er al weer een gelijke stand op het scorebord. Stijn Spierings was trefzeker voor RKC Waalwijk (1-1). In de laatste minuut van de officiële speeltijd bepaalde Bilate de eindstand op 2-1.

 

Meer over Eerste Divisie