Volg ons

Tweede Divisie

Selimi leidt Spakenburg langs Kozakken Boys, HFC laat zege tegen Jong Sparta glippen

Selimi leidt Spakenburg langs Kozakken Boys, HFC laat zege tegen Jong Sparta glippen

Spakenburg heeft een ietwat gelukkige 2-1 zege geboekt op Kozakken Boys. Koninklijke HFC mocht het zich aanrekenen dat het verzuimde te winnen op Het Kasteel.

Spakenburg – Kozakken Boys
Bij zijn vorige club Eemdijk was Argjend Selimi niet eens altijd zeker van een basisplaats, maar bij Spakenburg lijkt de vleugelspits definitief te zijn doorgebroken. De Spakenburger had een doorslaggevend aandeel in de 2-1 zege op Kozakken Boys. De ploeg van de debuterende Michel Langerak kwam echter na 12 minuten aan de leiding door een van richting veranderd schot van Leon Bot. El Azzouti kreeg kort daarop dé kans om de marge te verdubbelen, maar doelman Leon ter Wielen hield de Blauwen op de been. Vlak voor rust werd het vanuit het niets gelijk: Nick de Bondt bediende Selimi, die in twee instanties raak schoot: 1-1. Halverwege de tweede helft een identieke opzet: weer was het De Bondt die Selimi bediende, waarna de buitenspeler voor de 2-1 zorgde. In de resterende dik twintig minuten mocht Spakenburg doelman Ter Wielen meedere malen bedanken, want de Werkendammers lieten Spakenburg wankelen, kregen meerdere grote kansen, maar wisten de gelijkmaker niet meer te forceren. Zo wonnen de Blauwen, zij het wat gelukkig, van Kozakken Boys.

Jong Sparta – Koninklijke HFC
Jong Sparta heeft inmiddels een reputatie als het gaat om toeslaan in de tweede helft. Ook Koninklijke HFC maakte ermee kennis. De Haarlemmers waren voor rust de gevaarlijkste ploeg en kregen kansen via onder meer Floris van der Linden. De voormalig Telstar-spits wist het doel echter niet te vinden. Lars Weistra lukte dat kort voor tijd wel. Na rust, waarin scheidsrechter Te Kloeze zich geblesseerd liet vervangen, maakte Elayis Tavsan op knappe wijze de 1-1. Halverwege de tweede helft greep de ploeg van Gertjan Tamerus opnieuw de leiding, ditmaal via Wessel Boer. HFC maakte jacht op de beslissende 1-3 maar vond die niet. Diep in blessuretijd maakte Jong Sparta alsnog gelijk en weer was het Tavsan die trefzeker was. Eindstand: 2-2.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie