maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSDC Putten stunt wederom in strijd om KNVB Beker, De Meern ontsnapt...

SDC Putten stunt wederom in strijd om KNVB Beker, De Meern ontsnapt na strafschoppen

Woensdagavond wist SDC Putten wederom voor een verrassing te zorgen in de strijd om de KNVB Beker. De ploeg uit de hoofdklasse was na een eerdere zege op JVC Cuijk nu te sterk voor Odin 59 (1-3). Ter Leede, CSV Apeldoorn, Ajax (am) en De Meern wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde waarbij laatstgenoemde ploeg het duel pas wist te beslissen  na het nemen van strafschoppen. 

ODIN 59 – SDC Putten
De uitspelende formatie kwam na acht minuten spelen op voorsprong door een treffer van Jurian van den Brink. De doelpuntenmaker was acht minuten later goed voor de assist die fraai werd afgerond door Kees Pluim. Nog voor de pauze kreeg SDC Putten de mogelijkheid om het duel voortijdig te beslissen, maar Martijn Duits wist de door de scheidsrechter toegekende strafschop niet te verzilveren.

In de tweede helft ging Odin 59 vol op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze viel echter pas in de tachtigste minuut door Milo Cremers (1-2), dit op aangeven van Lars Boekel. Drie minuten later Moest de thuisploeg verder met één man minder op het veld, dit omdat Cremers zijn tweede gele kaart in ontvangst moest nemen. Ondanks dat Odin 59 met minder spelers op het veld stond kreeg men mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het was Jurian van den Brink die de eindstand van 1-3 op het scorebord wist te zetten.

De Meern – VC Vlissingen
De thuisploeg leek op papier een gunstige tegenstander te treffen met het in de hoofdklasse van het zondagvoetbal uitkomende VC Vlissingen. Niets bleek echter minder waar te zijn op Sportpark De Meern. Na 23 minuten spelen waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen door Eryuruk (0-1).  De Meern had overduidelijk meer balbezit, maar dit zonder echt gevaarlijk te zijn voor het doel van de tegenstander. In de 71ste minuut bracht Tom Waltman toch de 1-1 op het wedstrijdformulier. Dit nadat een gekraakt schot van Kesly den Haag voor zijn voeten beland was. In het vervolg van het duel wist geen van beiden meer het net van de tegenstander te vinden waardoor strafschoppen de tweestrijd moesten beslissen. Aanvoerder Mark den Hartogh benutte de beslissende penalty in het voordeel van De Meern.

HV & CV Quick  – Ter Leede 

Ter Leede wist woensdagavond net zoals SDC Putten een hoger spelende formatie in eigen huis te verrassen. De ploeg die uitkomt in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal mocht na negentig minuten spelen het veld verlaten met een 2-3 zege. Ter Leede kwam na 37 minuten spelen op voorsprong door Bok. Na iets minder dan een uur spelen stond er een tussenstand van 0-3 op het scorebord van Quick 20. Dit door doelpunten van Verplancke en wederom Bok. In de laatste tienacht minuten van de offici:ele speeltijd kwam de thuisploeg nog terug tot 2-3, de treffers van Meinema en Hadui bleken echter onvoldoende om nog een verlenging af te dwingen.

Quick 20 – CSV Apeldoorn 
CSV Apeldoorn mag ook blijven dromen van een mooi avontuur in de KNVB Beker. De ploeg uit de hoofdklasse wist af te rekenen met het een klasse hoger uitkomende Quick 20. Grote man aan de zijde van de uitspelende formatie was Van Es die na twintig minuten spelen, de naar later bleek winnende treffer aan liet tekenen.

Ajax (am) – Be Quick 1887
Zaterdag wist het amateurteam van Ajax al te verrassen in de KNVB Beker toen het OJC Rosmalen wist te verslaan. Woensdag boekten de Amsterdammers wederom een zege op een ploeg uit de derde divisie te weten Be Quick 1887. Na een 0-1 achterstand door een trefzekere Wiersma kwam Ajax sterk terug. Doelpunten van Bilal el Amrani en later van Cerilio Cijnte in de benodigde blessuretijd bepaalden de eindstand op 2-1.

UNA – Staphorst
De ploegen wisten binnen de negentig minuten het net van de tegenstander niet te vinden, maar in de verlenging werd de ban gebroken in de 96ste minuut. Het in een lagere divisie dan UNA uitkomende Staphorst kwam op 0-1 door De Boer. Zes minuten later verdubbelde Veldmate de voorsprong voor de bezoekers. Een kwartier voor het einde van het duel was Van de Gevel vanaf elf meter verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer, maar verder dan 1-2 kwam UNA niet.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD