Volg ons

Eerste Divisie

Schuurs maakt droomweek Fortuna compleet, spektakel op Krommedijk

Schuurs maakt droomweek Fortuna compleet, spektakel op Krommedijk

Op de dag dat de Nederlandse veteranen gratis toegang kregen bij wedstrijden in de Jupiler League, schoten de gladiatoren in Dordrecht en Sittard met scherp. Dordrecht en MVV maakten er heerlijk spektakel met twee gezichten van. Fortuna Sittard haalde thuis uit tegen een roodgekleurd RKC Waalwijk.

FC Dordrecht – MVV 2-4

FC Dordrecht – MVV kende een spetterende openingsfase. Binnen het kwartier stond er al 2-1 op het bord en had Robert Mutzers namens de thuisploeg een dot van een kans om zeep geholpen. Even daarvoor had MVV-er Samy Mmaee, onbedoeld, de thuisploeg aan een voorsprong geholpen. Alessandro Ciranni repareerde snel de opgelopen schade, maar zag zijn ploeg twee minuten later weer averij oplopen. Arias schoot Dordt vanaf de strafschopstip naar een hernieuwde voorsprong. De Schapenkoppen waren tot aan de thee de bovenliggende partij, maar waren niet in staat de voorsprong uit te bouwen.

De thee werd echter beter verteerd door de bezoekers. Dean Koolhof bracht MVV een klein kwartiertje na rust naast Dordrecht, waarna wederom Mutzers een enorme kans voor de Dordtenaren om zeep hielp. In de 71e minuut wist Mmaee het juiste doel te vinden en vier minuten later schoot Koen Konstons, via de teen van Erdal Alkan, MVV in veilige haven: 2-4.

Fortuna Sittard – RKC 6-0
Fortuna Sittard sloot een week waarin de Zilvervloot binnen kwam varen op passende wijze af. De inkt onder het contract met Ajax van aanvoerder Perr Schuurs was nog niet droog, toen de Limburgers ook nog een nieuwe shirtsponsor bekend maakten. Schuurs zelf nam de huidige nummer twee bij de hand met een dubbel eerbetoon aan voormalig Ajacied Arie Haan.

Nadat het eerste half uur van de wedstrijd zonder noemenswaardige gebeurtenissen weg was verlopen, kreeg Fortuna Sittard een vrije trap op een goede 30 meter van het doel van Etienne Vaessen. Schuurs telde zijn stappen uit en kegelde de bal achter de verbouwereerde en kansloze RKC-goalie. Toen 5 minuten later Serginho Greene als hoofdschuldige werd aangewezen bij een opstootje en met rood kon vertrekken, bleek achteraf gezien de wedstrijd beslist.

RKC, dat voor de wedstrijd kansen zag om in de Tweede Periode over Fortuna heen te springen, zag 6 minuten na rust alle hoop vervliegen, nadat Schuurs weer een heuse ouderwetse streep in de schoenen had. De bal klapte via de onderkant van de lat binnen: 2-0. Wedstrijd definitief beslist. Binnen het kwartier verdubbelden Stefan Askowski en Finn Stokkers de marge, waarna Paul Quasten zichzelf liet piepelen in het zestienmetergebied en de tweede rode kaart namens de Waalwijkers ontving. Negen Waalwijkers zagen Dianessy vanaf de strafschopstip de 5-0 binnen schuiven. Fortuna Sittard drong het restant van de wedstrijd aan, maar moest tot de laatste minuut wachten voor het slotakkoord van Hutten: 6-0. Klinkende munt, een klinkende uitslag en het gat met NEC, dat niet in actie kwam, werd verkleind tot 1 punt. De glimlach in Sittard wordt groter en groter.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie