maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieSchuldsaneringsakkoord redt FC Twente van faillissement

Schuldsaneringsakkoord redt FC Twente van faillissement

FC Twente en de gemeente Enschede hebben een akkoord bereikt over schuldsanering bij de noodlijdende club. FC Twente hoeft twee jaar lang geen rente en aflossing te betalen aan de gemeente voor de schuld die het heeft bij de stad. Dat scheelt FC Twente zo’n 4 miljoen de komende twee jaar.

Daarnaast gaat de club werken aan een plan om haar schulden weg te werken. FC Twente staat zo’n veertig miljoen in het rood. Met de Belastingdienst is reeds een afbetalingsregeling getroffen en ook spelerseigenaar Bunge die nog miljoenen van de club krijgt zou bereid zijn mee te denken over gespreide betaling.

FC Twente gaat daarnaast aandelen verkopen aan investeerders of leningen omzetten in aandelen. Door het akkoord tussen gemeente en club is een faillissement van de baan en is er zelfs weer geld gekomen om broodnodige spelers te halen voor komend seizoen. Doel van het huidige akkoord is dat de club twee seizoenen zou moeten kunnen overleven in de Eerste Divisie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD