Volg ons
dick-schreuder-katwijk

Tweede Divisie

Schreuder: ‘Het niveau ligt nu hoger dan vier jaar geleden in Topklasse’

Schreuder: ‘Het niveau ligt nu hoger dan vier jaar geleden in Topklasse’

Dick Schreuder kon tevreden terugkijken op zijn seizoen met Katwijk: “Als team hebben we het fantastisch gedaan, terwijl ik ook trots ben op onze supporters die ons overal steunen. Het was een lang seizoen, met vier wedstrijden extra, maar we zijn daar ook mentaal goed mee omgegaan.”

Kritisch naar onszelf gekeken

“Er was een periode dat we best wat blessures hadden”, kijkt Schreuder terug tegenover TweedeDivisie.org. “Toen hebben we samen met de medische staf kritisch naar onszelf gekeken om te zien of we iets anders moesten doen, maar de conclusie was dat het daar niet aan lag. Ook na de winterstop was er een periode waarin we vier keer verloren, maar toch wisten we onze rug daarna weer te rechten.” En compliment heeft hij ook voor zijn routiniers: “Zeker ook in de kleedkamer is de mentaliteit van routiniers als Stefan Stam, Paul de Lange en Robbert Susan te prijzen. Als je bijvoorbeeld hun afgetrainde lichamen nog ziet, dat straalt ook wat uit naar de jongere jongens.”

Wel wat haken en ogen

Schreuder is niet bij voorbaat negatief over de beloftenteams en de opzet van de Tweede Divisie: “Als semi-profs kun je ook leren van de beloftenteams, bijvoorbeeld met het hoge tempo dat ze spelen, al begrijp ik ook dat andere hun bedenkingen erbij hebben. Los daarvan is de Tweede Divisie een competitie gebleken met kleine verschillen. Het niveau is hoger dan vier à vijf jaar geleden in de Topklasse. Je moet elke week alles geven, want op 90 procent ga je eraf. Dat is goed, al zijn er ook wat haken en ogen te noemen. Bijvoorbeeld met de wisselende aanvangstijden. Ik zou ervoor pleiten om alles tegelijk te laten beginnen, dat biedt supporters ook gewenning en dat is prettig.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie