maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSchreuder: 'Het niveau ligt nu hoger dan vier jaar geleden in Topklasse'

Schreuder: ‘Het niveau ligt nu hoger dan vier jaar geleden in Topklasse’

Dick Schreuder kon tevreden terugkijken op zijn seizoen met Katwijk: “Als team hebben we het fantastisch gedaan, terwijl ik ook trots ben op onze supporters die ons overal steunen. Het was een lang seizoen, met vier wedstrijden extra, maar we zijn daar ook mentaal goed mee omgegaan.”

Kritisch naar onszelf gekeken

“Er was een periode dat we best wat blessures hadden”, kijkt Schreuder terug tegenover TweedeDivisie.org. “Toen hebben we samen met de medische staf kritisch naar onszelf gekeken om te zien of we iets anders moesten doen, maar de conclusie was dat het daar niet aan lag. Ook na de winterstop was er een periode waarin we vier keer verloren, maar toch wisten we onze rug daarna weer te rechten.” En compliment heeft hij ook voor zijn routiniers: “Zeker ook in de kleedkamer is de mentaliteit van routiniers als Stefan Stam, Paul de Lange en Robbert Susan te prijzen. Als je bijvoorbeeld hun afgetrainde lichamen nog ziet, dat straalt ook wat uit naar de jongere jongens.”

Wel wat haken en ogen

Schreuder is niet bij voorbaat negatief over de beloftenteams en de opzet van de Tweede Divisie: “Als semi-profs kun je ook leren van de beloftenteams, bijvoorbeeld met het hoge tempo dat ze spelen, al begrijp ik ook dat andere hun bedenkingen erbij hebben. Los daarvan is de Tweede Divisie een competitie gebleken met kleine verschillen. Het niveau is hoger dan vier à vijf jaar geleden in de Topklasse. Je moet elke week alles geven, want op 90 procent ga je eraf. Dat is goed, al zijn er ook wat haken en ogen te noemen. Bijvoorbeeld met de wisselende aanvangstijden. Ik zou ervoor pleiten om alles tegelijk te laten beginnen, dat biedt supporters ook gewenning en dat is prettig.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD