dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSchreuder gaat bij Katwijk verder werken aan 'herkenbaar elftal'

Schreuder gaat bij Katwijk verder werken aan ‘herkenbaar elftal’

Het huwelijk tussen Dick Schreuder en Katwijk houdt nog minimaal anderhalf jaar stand. De oefenmeester heeft namelijk opnieuw zijn contract verlengd, waardoor hij tot de zomer van 2018 de scepter zal zwaaien op De Krom. Schreuder kwam binnen op een zeer moeilijk moment.

Snel de weg omhoog gevonden

Katwijk was een jaar na het algehele kampioenschap van Nederland namelijk uit de Topklasse gedegradeerd. Zo kwam de club in de Hoofdklasse terecht, waar buurman Quick Boys al jarenlang maar niet in slaagde om uit weg te komen. Katwijk verraste dan ook door met Schreuder en een aardig vernieuwde selectie met groot machtsvertoon direct terug te promoveren naar de Topklasse. Een goed seizoen volgde, waarin op de slotdag het kampioenschap werd verspeeld aan Excelsior Maassluis. Promotie naar de Tweede Divisie werd wel overtuigend bereikt.

Werken aan een herkenbaar elftal

In de huidige campagne werd Katwijk gezien als één van de favorieten, maar mede door een flinke blessuregolf werd er in veertien wedstrijden al liefst negen keer gelijkgespeeld. De achterstand op de kopgroep is daardoor fors, ondanks dat Katwijk slechts één wedstrijd verloor. En dat nog uitgerekend tegen hekkensluiter Jong FC Twente. “Beiden hebben afgesproken om ook volgend seizoen met elkaar gericht verder te werken aan een herkenbaar elftal dat de komende jaren mee kan spelen om de bovenste plaatsen in de Tweede Divisie”, zo laat Katwijk in een verklaring weten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD